Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete Intikalinin 75. Yılı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75'inci yılı Samsun'un ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75'inci yılı Samsun'un ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı. Çarşamba Belediye Meydanı'nda düzenlenen anma programında, çelenklerin anıta konulmasından sonra saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Törene, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Garnizon Komutanı Zafer Öz, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törene katılanlar sonrasında Cemil Şensoy Kültür Merkezinde Çarşamba Fen Lisesinin hazırladığı anma etkinliğine katıldı. - Bafra Kent meydanında yapılan törene İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, askeri erkan, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Gaziler, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Çelenklerin anıta konulmasından sonra saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Katırcı, burada yaptığı konuşmada, 10 Kasım tarihinin Atatürk'ün fikir ve düşüncelerini çok daha iyi anlama ve tatbik etme adına bizlere verilmiş bir fırsat günü olarak görülmesi gerektiğini belirtti. 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde anma etkinliğiyle devam etti. - Havza Mehmetçik Meydanında Atatürk Anıtına çelenkler sunulmasıyla başlayan program saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Törene Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, Havza Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Adem Tol, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Cumhuriyet Savcısı İsmail Ünsal ve protokol üyeleri katıldı. Etkinlikler Havza Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından düzenlenen program ile devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: