Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete Intikalinin 75. Yılı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında Amasya'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında Amasya'da düzenlenen törenlerle anıldı. Atatürk Anıtının bulunduğu Yavuz Selim Meydanı'nda çelenk sunumuyla başlayan tören programına, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin sunulması ve Atatürk'ün öldüğü saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasının ardından saygı duruşu ve 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunması ile Atatürk Anıtı önündeki program sona erdi. Öte yandan anma etkinlikleri kapsamında Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi'nde bir program düzenlendi. 12. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Nezih Doğan Aşıcı tarafından "Sözde ve Müzikte Atatürk" sunumu yaptığı anma etkinliğinde Amasya Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen Atatürk Oratoryosu katılımcılar tarafından büyük beğeni kazındı. Etkinlikler, hafta sonuna kadar açık kalacak "Atatürk ve Amasya" konulu sergi açılışı ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz