Büyük vurgun!

İzmir'de, 2 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayıp en az 141 bin YTL'lik vurgun yaptıkları iddiasıyla yedi kişiyi yakaladı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak vatandaşları dolandıracağı ihbarı üzerine harekete geçti. Soruşturma sonucu düzenlenen operasyonda E.I. (30), M.K. (35), E.E. (28), Ö.V. (23), H.K. (31), E.K. (23) ve O.Ü. (24) gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir adet kredi kartı kopyalamaya yarayan enkoder cihazı, üç adet dizüstü bilgisayar, bir adet mobil POS cihazı, içinde çok sayıda kredi kartı bilgisinin bulunduğu bir adet flaş bellek, sekiz adet çeşitli kişiler adına düzenlenmiş kredi kartı ve çok sayıda hesap numarası yazılı not kağıdı ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Zanlılara ait bilgisayarlarda yapılan inceleme sonucunda ise yaklaşık 2 bin adet yerli ve yabancı banka müşterilerine ait kredi kartının bilgilerini kopyaladıklarını belirledi. Zanlıların bu bilgilerle yaptıkları kredi kartlarıyla Ege Bölgesi'nde değişik illerde son bir ay içinde 141 bin YTL harcadığı anlaşıldı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Yedi zanlıdan E.I., E.K. ve Ö.V. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer dördü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cihan