Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, 30 Ağustos Zaferi'nin, vatanı işgal altındaki bir ulusun, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tam bağımsızlık hedefine

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, 30 Ağustos Zaferi'nin, vatanı işgal altındaki bir ulusun, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tam bağımsızlık hedefine odaklanarak verdiği mücadelenin sonucu olduğunu bildirdi.

Korkmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

Bu zaferin, vatanı işgal altındaki bir ulusun, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tam bağımsızlık hedefine odaklanarak verdiği mücadelenin sonucu olduğunu ifade eden Korkmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Kahraman milletimizin vatan sevgisinin, yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olan bu zafer, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden bu yoldaki dönüm noktalarından biri olmuş, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma idealindeki Türk devrimi, hızını bu eşsiz zaferden almıştır. Ecdadımızın en değerli mirası olan bağımsızlığımızın, birlik ve beraberlik anlayışımızın eseri olan bu kutlu günde Türk milleti, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı ve unutamayacakları bir ders vermekle kalmamış, genç ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluş temellerini atmıştır. Bu mutlu günde bize bağımsızlığımızı kazandıran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnetlerimi sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor, ulusumuzun ve Kırıkkale halkının Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: