Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Adana'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Adana'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenlere, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başlandı.

Valilikte bayramlaşma gerçekleştirildikten sonra Uğur Mumcu Meydanı'nda devam eden kutlama törenlerinde, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, halkın bayramını kutladı.

Reklam
Reklam

Kurmay Yüzbaşı Raşit Erikçi, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk'ün bağrına dayanan hançerin, milletçe sökülerek özgürlük ve bağımsızlığı yok etmek isteyen düşman güçlerinin dize getirilişinin destanı olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zaferi'nin, her türlü olumsuz koşullara rağmen şanlı tarihinden kaynaklanan azim ve kararlıkla, karşısındaki güçleri mağlup eden bir ulusun, kurtuluş destanının hikayesi olduğunu belirten Erikçi, "Bu büyük zaferle Türk ulusu tarih sahnesinde var olmuştur. Atatürk'ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş tüm ulusların hürriyet meşalesi olmuştur. Milli mücadele döneminde büyük bir cesaret ve kahramanlıkla düşman karşısında dimdik duran şanlı Türk ordusu, bugün de aynı inanç ve kararlılıkla ebedi başkomutan Atatürk'ün izinde ve milletimizin emrinde, kendisine verilecek her görevi yapma azminde, kudret ve kabiliyetindedir"

Tören daha sonra, askeri birliklerin geçit resmiyle sona erdi.

Törene AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, CHP Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş ve Ali Demirçalı ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, törenin ardından gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı'nın kulağında rahatsızlık var diye resepsiyon iptal edildi. Ama aynı Cumhurbaşkanı Başbakan ile olağan görüşmesini yapabiliyor ya da Milli Güvenlik Kurulu'na başkanlık edebiliyor. Ama 30 Ağustos'un ruhunu unutturmak için bu tür bahanelerle 30 Ağustos resepsiyonu iptal ediliyor. Ama biz bu ülkenin vatandaşı olarak, CHP milletvekili, üyesi olarak 30 Ağustosları ve ruhunu asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Katılım az, çünkü çok uzun zamandır 30 Ağustos ve ruhu Cumhuriyet ruhu, Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı emanetler bilinçli olarak unutturulmaya çalışılıyor, yok edilmeye çalışılıyor. O bilincin, ruhun ölmemesi gerekirdi. Bu alanların dolması gerekirdi" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise törenin ardından vatandaşlarla selamlaştı.

Muhabir: Volkan Kaşık / Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: