Büyük Zafer'in 91. Yıldönümü

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon düzenledi. Dedeman Otel'de düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yapan Vali Erdal Ata ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Kahraman Güneş, eşleriyle, katılımcıları kapıda karşıladı. Zafer Bayramı pastasını protokol üyelerinin eşleri kesti. Kesilen pastanın ilk dilimini Vali Erdal Ata, eşi Nazan Ata'ya ikram etti. Vali Ata, Ağustos ayının Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 1071 Malazgirt zaferinin de bu ay içinde kazanıldığına dikkati çeken Ata, şöyle konuştu:"Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi 26 Ağustos'ta kazanılmıştır. Gerek Selçuklu döneminde gerek Osmanlı döneminde Ağustos ayında son derece önemli zaferler kazanıldığını görüyoruz. En son, Türk milleti için kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanması olan 30 Ağustos Zafer Bayramı da... Bugün bu topraklarda o dönemde kazanılan zaferler sayesinde özgürce yaşıyoruz. Bu zaferin baş mimarı, yüce komutan, büyük devlet lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükanla anıyorum." Katılımcılar, konuşmanın ardından ellerine aldıkları Türk bayraklarını salladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: