Büyükanıt'tan Başbakan Erdoğan'a destek

ANKARA (İHA) - Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Danimarka Başbakanı Anders Fogg Rasmussen'in birlikte katılması öngörülen basın toplantısında Başbakan'ın, Roj TV'nin basın salonundaki varlığına gösterdiği tepkiye destek vererek, "Başbakan'ın böyle yapması gayet doğal" dedi.

Orgenaral Büyükanıt, KKTC'nin 22. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara Shariton Otel'deki kokteyline katıldı. Büyükanıt, resepsiyon sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yargıya intikal etmiş bu konu üzerinde başka bir şey söylemenin mümkün olmadığını hatırlatan Orgeneral Büyükanıt, bunun yasal da olmadığını ve kendisi ile diğer komutanlardan bu konuda yorum yapmalarının beklenmemesi gerektiğini söyledi. Orgeneral Büyükanıt, Şemdinli olaylarından ziyade, bundan sonra meydana gelecek olayların iyi izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, bugün Yüksekova'da meydana gelen ve emniyet güçlerine yapılan saldırıları hatırlattı.

Reklam
Reklam

Bugünkü olaylarda ateşli silahların kullanıldığını ve yaralananların olduğunu vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, "Bunları iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Şemdinli olaylarına ilişkin yaptığı son değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Büyükanıt, "Hukukun üstünlüğünden bahsederken, yargıya intikal etmiş bir konuda daha fazla konuşmanın yargıya gölge düşüreceğini" söyledi. Orgeneral Büyükanıt, yargı kararının saygı ile beklenmesinin gerekliliğinin altını çizdi. Başbakan Erdoğan'ın bugün Danimarka Başbakanı Anders Fogg Rasmussen ile birlikte katılması öngörülen basın toplantısına, Roj TV'nin basın salonundaki varlığına gösterdiği tepkiyle ilgili olarak da Orgeneral Büyükanıt, Başbakan'ı destekler açıklamada bulundu. Roj TV'nin, terör örgütü PKK'nin yayın organı olduğunu hatırlatan Orgeneral Büyükanıt, "Başbakan'ın böyle yapması gayet doğal. PKK ile mücadele veren bir ülkenin Başbakanı, PKK'nın televizyonuna tabii ki tahammül etmez. Böyle bir şey olabilir mi? Onun için Başbakan'ın böyle yapması gayet doğal" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin İsviçre ile yapacağı rövanş maçına ilişkin soruları da yanıtlayan Büyükanıt, Türkiye'nin bu maçta en az 3 gol atacağı tahmininde bulundu. Türk Milli takımının ilk maçta kötü oynadığını ifade eden Büyükanıt, "İnşallah yarın bu kadar kötü olayın içerisinde sevineceğiz" diye konuştu.