Büyükaslan, 'aile Ve Tüketici Hizmetleri Bölümü'nün Etkinliğine Katıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Kız Meslek Lisesi 'Aile ve Tüketici Hizmetleri Bölümü' öğrencilerinin...

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Kız Meslek Lisesi 'Aile ve Tüketici Hizmetleri Bölümü' öğrencilerinin düzenlediği etkinliğe katıldı.

Başkan Büyükaslan'ı, Okul Müdürü Bekir Tunç ile Aile ve Tüketici Hizmetleri Bölümü öğrencileri okul girişinde karşıladı. Büyükaslan'a öğrenciler tarafından bir buket çiçek takdim edildi.

Öğrencilerle sohbet eden Büyükaslan, "Bugün Kız Meslek Lisesi Aile ve Tüketici Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin misafirleriyiz. Bu bölüm geçen yıl açıldı ve bugün 1'inci yıllarını kutlamaktadırlar. Bugün öğrencilerimiz el emeği, göz nuruyla nefis yemekler yapmışlar. Kendilerini kutluyorum. Onlara bu güzel meziyetleri öğreten öğretmenlerini tebrik ediyorum. Özellikle gelişmiş ülkelerde adeta bir tüketim çılgınlığı var. Halbuki Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Allah bize; ‘Yiyiniz, içiniz israf etmeyiniz, zira Allah müsrifleri sevmez’ şeklinde buyurmaktadır. Bizim böyle bir temel prensibimiz var. Dikkat edilirse bir yandan gelişmiş ülkelerde aşırı tüketim, öbür yandan geri kalmış ülkelerde açlıktan ölen milyonlarca insan manzarasıyla karşı karşıyayız. Ortada bir dengesizlik var. İşte Cenab-ı Allah bu dengesizliği ortadan kaldırmak için söz konusu prensibi ortaya koymuş ve bize düşen bu prensibe sıkı sıkıya bağlı kalmaktır. Sevgili öğrenciler, hepiniz bilimin ve teknolojinin ışığında öğretmenlerinizin büyük gayretleriyle yetişeceksiniz. Bilindiği üzere bizleri biz yapan değerlerimiz var. Eğer bu değerlerimizi unutursak diğer toplumların kültürlerini alır ve netice itibariyle yok olur gideriz. Ama bizi biz yapan değerlere sımsıkı bağlı kalırsak hem kendi toplumumuza, hem de dünya insanlığına ışık tutar, yol gösterir ve onlara yardımcı oluruz. Beni buraya davet ettiniz, en güzel şekilde ağırladınız, her şey için teşekkür ediyorum. Şahsınızda bütün öğretmenlerinize şükranlarımı sunuyorum. Şunu unutmayın ki; marifet iltifata tabidir. Eğer bir yerde güzellikler varsa, katkı sunanlara iltifat yağdırın ki daha güzelleri meydana gelsin. 1'inci yıldönümünüz kutlu olsun. Hepinize başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşan Okul Müdürü Bekir Tunç, "Sayın Başkanımız okulumuzun bahçesi için güzel bir yardımda bulundu. Bahçenin önceki hali hiç güzel değildi. Sayın Başkanımızdan yardım talebinde bulunduk. Sağ olsun bizi kırmadı bahçemizi tertemiz yaptı. Özellikle bundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Başkanımız bu konularda gerçekten takdire şayan hizmetler yapıyor. Aramızda bulunmasından dolayı çok mutluyuz. Her zaman okulumuza destek olacağını söyledi. Kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Etkinliğin akabinde, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler okulun çıkış kapısında Başkan Büyükaslan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: