Büyükataman: Pastanede Cumhuriyeti Kutlayacakmış, Sanki Doğum Gününü Kutluyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Amasya Valisi’nin Cumhuriyet Bayramı'nı pastanede kutlama kararı...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Amasya Valisi’nin Cumhuriyet Bayramı'nı pastanede kutlama kararı aldığını hatırlatarak, “Sanki doğum gününü kutluyor. Cumhuriyet'le alakalı ne kadar değer yargımız varsa, 10 yıldan bu yana sulandırmadıkları, tartışmaya açmadıkları ne yazık ki değerimiz kalmadı.” dedi.

MHP Bursa Teşkilatı, Kültürpark içinde Orman Çay Bahçesi’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Törene, Genel Sekreter İsmet Büyükataman’ın yanı sıra milletvekili Necati Özensoy, İl Başkanı Hasan Toktaş, ilçe başkanları ve partililer katıldı.
Törende konuşan İsmet Büyükataman, AK Parti’nin, 10 yıldan bu yana isteyerek toplumda kutuplaşmaya, ayrışmaya ve çatışmaya sebebiyet verecek siyaset dilini kullanmaya özen gösterdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

“SANKİ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYOR”

Son günlerde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili yaşanan tartışmalara değinen Büyükataman, tepkisini dile getirdi. Büyükataman, şöyle konuştu: “Amasya Valisi, kutlamaları bir pastane de yapacakmış, sanki doğum gününü kutluyor. Cumhuriyet'le alakalı ne kadar değer yargımız varsa, 10 yıldan bu yana sulandırmadıkları, tartışmaya açmadıkları ne yazık ki değerimiz kalmadı. Ya ele geçirmek ya da ele geçirilemiyorsa itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapmaya çalışmaktadırlar.”

Anayasa Komisyonu'nda görüşülen anayasa değişikliğine de değinen Büyükataman, işin esasının yeni gündeme gelmeye başladığını kaydetti. Büyükataman, siyasi partilerin anayasada yer bulacak vatandaşlık konusu ile alakalı yaklaşımlarını ihtiva eden tekliflerin geçtiğimiz hafta komisyonun gündemine geldiğini dile getirdi. Büyükataman, AK Parti başta olmak üzere, bütün siyasi partilerin yeni anayasadan ‘Türk’ kelimesini çıkarmak niyetlerini ortaya koyduklarını öhe sürdü. Büyükataman, şöyle devam etti: “Şundan herkes haberdar olsun, Türk milliyetçileri var olduğu sürece biz anayasadan Türk kelimesinin çıkartılmasına müsaade etmeyeceğiz. Milliyetçiliğimizden asla ve kat'a ödün vermeyeceğiz. Herkes hesabını buna göre yapacak. Aziz Türk milleti bu konuda büyük bir sabırla yaşananları takip ederek, henüz son sözünü söylemediğini, yeri geldiğinde bir takım yerlere ve çevrelere hatırlatacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmamalı."

Reklam
Reklam

Bölücü terör tehdidinin hala ülkenin önceliği olduğuna dikkat çeken Büyükataman, AK Parti’nin bu konuyu halletme noktasında atacağı bir adımın söz konusu olmadığını ileri sürdü. Mücadele yerine müzakerenin tercih edildiğini vurgulayan Büyükataman, ‘Kürt Açılımı’ adı verilen ‘yıkım’ projesinin adım adım devam ettirildiğini savundu.

PKK İLE GÖRÜŞMELERİN BAŞLAMASI İÇİN ŞARTLAR OLUŞTURULUYOR”

Yeni bir Oslo ile alakalı zemin oluşturulmaya çalışıldığını savunan Büyükataman, “Kesintiye uğratılan PKK ile görüşmelerin yeniden başlaması için şartlar oluşturuluyor. Bu ekip adım adım Türk milletini etnik ve inanç temelinde ayrıştıracak bir ihanet senaryosunu hayata geçirebilmenin gayreti içinde. Türkiye olarak, zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Önümüzde millet olarak ülke olarak çok sıkıntılı günler yaşanacak. Çok kritik eşiklerin arefesindeyiz. Hayati kararların arafesindeyiz. Önce mahalli idareler, ardından cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri ile milletimiz çok hayati kararlar alacak. Bunların sağlıklı bir şekilde alınması hayati önem arz ediyor. Türk milliyetçileri olarak ilk imtihanımız mahalli seçimler olduğu ve bundan iyi netice almamız gerektiğini göz ardı etmemeliyiz.”

Reklam
Reklam

Büyükataman, 4 Kasım’da yapılacak kurultaya da değinerek, “Coşkulu bir kurultay gerçekleştireceğiz. Aziz milletimizin bu noktadan çıkacak sesi, nefesi beklediğini görüyorum. Teslim alınamayan, tek umut halinde muhafaza edilen Milliyetçi Hareket Partisi'nden 4 Kasım'da verilecek mesajların çok hayati olduğunu düşünüyorum. İnşallah 4 Kasım günü milletin özlemle beklediği o sesi hep birlikte vereceğiz. Bu kurultayımıza, adeta varlık sebebimiz olan Türk milletini özne olarak aldık. Sevdası Türk milleti olan, Türk milliyetçileri olarak bu kongreye, ‘Türk milleti sensiz asla’ anlamını yükledik.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: