Büyükçekmece Davulcusunu Seçti

Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan davulcularını seçmek için yarışma düzenledi. Yarışma sonunda 24 mahalle için 72 davulcu...

Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan davulcularını seçmek için yarışma düzenledi. Yarışma sonunda 24 mahalle için 72 davulcu seçildi. Yarışmada renkli görüntüler oluştu.

Büyüçekmece'de, Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldıracak davulcuların tespiti için yapılan seçimler renkli görüntülere sahne oldu. Davul çalan ve maniler okuyan davulcular, Ramazan davulcusu olmak için tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmanın jüri üyeliğini Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Hüner, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Karagözoğlu, Halkla İlişkiler Müdürü Rıdvan Orhan ve Zabıta Müdürü İbrahim Kaya yaptı.

Reklam
Reklam

Yarışma hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Hüner, “Program çerçevesinde 24 mahallemiz de 72 ekibimiz var. Bu ekiplere Ramazan ayında vatandaşları nasıl sahura uyandıracaklar, hangi manileri söyleyecekler bunları kendilerine hem öğrettik hem de daha iyi olanları ayırdık. Dileğimiz güzel bir Ramazan ayı geçirmek.” ifadelerini kullandı.

Yarışmayı kazanan ve Ramazan'da davul çalmayı hak eden davulcular, saat 02.00'da uyanarak, 45 dakika boyunca davul çaldıklarını söyledi. 15 günde bir vatandaşlardan para toplayacaklarını belirten davulcular, yarışmayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz