Büyükçekmece’de Atatürk'ün Ziyaret Ettiği Mekan Orijinal Haline Çevriliyor

Büyükçekmece’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgeyi ziyaret edip yemek yiyip, kahve içtiği mekan orijinal...

Büyükçekmece’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgeyi ziyaret edip yemek yiyip, kahve içtiği mekan orijinal haline dönüşüyor.

Mimarsinan, şehri anlamlı kılacak tarihi mekanına kavuşuyor. Atatürk’ün ziyaret ettiği mekanı aslına uygun hale getirmek için yoğun çaba sarf eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Anıtlar Kuruluna bu yerin tescilini yaptırdı. Tarihi mekanın yerine, geçmiş dönemde yapılmış olan İskele Restuarant’ın yıkımına start verildi. Yıkımın tamamlanmasının ardından tarihi yerin birebir aynısının aynı yere yapılacağını belirten Başkan Akgün, “Yapılacak bu mekan, daha evvelden yaptırdığımız Atatürk heykeli ve yemek yiyip, kahve içtiği masa ve kişilerin birebir çalışması olan rölyefle bütünlük sağlayacak. Ayrıca bu vesileyle bölge ayrı bir anlam kazanacak” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Akgün; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretiyle anlam kazanan Mimarsinan’da büyük bir eksikliği daha gidermenin huzurunu yaşıyoruz. Aslına uygun olarak birebir yapılacak bu mekanda Atatürk’ün aynı masada yemek yediği kişilerin heykeli de bulunacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: