Büyükçekmece'de Tepecik kültür merkezi inşaatı devam ediyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Tepecik de yapımına başlanan kültür merkezi hakkında vatandaşı bilgilendirdi.

Eski Jandarma Karakol binasının yerine yapımına başlanan Tepecik Kültür ve Sanat Evinin çalışmalarını yakındanda takip eden Başkan Akgün;” Tepecik de köklü değişiklikler yaptık yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Kültür Merkezinin fonksiyonuna uygun olarak plan şemaları ve cephelerinin düzenlendiğini anlatan Başkan Akgün; Kültürel etkinliklerimize uygun olarak inşa ettik. Yan tarafına yapacağımız düğün salonu ile tam bir kompleks haline getiriyoruz. Taban alanı 690 metrekare olan yapı, üç kattan oluşmaktadır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Akgün; “ Kültür merkezi içerisinde kütüphane, okuma odası, bilgi ve internet odası, çocuk oyun odası, müzik salonu, dinlenme alanları, bilardo salonu, satranç salonu, spor salonu, sınıflar ve atölyeler gibi çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelere imkân sağlayan birimler bulunacak. Mevcut yapıya ek olarak yapılacak tek katlı yapının fonksiyonu ise kafeterya ve sergi-satış bölümü olacak. Kültür Merkezi’nin içinde bulunduğu arazi yaklaşık 5.700 metrekare olup, açık havada yapılacak kültürel aktiviteler için de uygun bir alan sağlanacak. Bu şekilde tepecik kültür anlamında da gelişmiş bir mahallemiz olacak” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz