Büyükelçi Bolboceanu, Başkan Posbıyık’ı Ziyaret Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli İşadamları Derneği (ERİD)’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Moldova Büyükelçisi...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli İşadamları Derneği (ERİD)’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Ereğli İş Adamları Derneği Başkanı Abdurrahman Şentürk ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Belediye Başkanı Posbıyık tarafından belediye hizmet binası önünde karşılandı. Başkan Posbıyık, Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu’yu, Karadeniz Ereğli’de görmekten dolayı büyük onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Başkan Posbıyık, Büyükelçi’ye hitaben yaptığı konuşmada sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Bu anlamlı ziyaretinizden dolayı şahsım ve halkım adına şükranlarımı sunuyorum. İş adamı arkadaşlarımızın misafiri olmanız, bizlerin de misafiri olmanız demektir. Biz misafirlerimize çok önem veriyoruz ve başımızın tacı olduğunuzu bilmenizi isterim. Karadeniz Ereğli ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş bir kenttir. Yalnız, son zamanlarda biraz ekonomik sıkıntı yaşıyoruz global krizden dolayı. Kent nüfusumuz 110 bin dolayında. 8 bin kişinin çalıştığı büyük bir demir-çelik fabrikamız var. Çimento fabrikaları var. İrili ufaklı sanayi tesisleri var. 4 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir kentiz. Tarih boyunca da Karadeniz Ereğli, tabii bir limana sahip olduğu için hep metropol kent olmuş. Kendi parasını kendisi basmış bir kenttir ayrıca. Aynı zamanda Hercules’in (Herkül) ziyaret ettiği kentlerden birisi olarak da mitolojide yer almaktadır. İstanbul’a 3, Ankara’ya 3,5 saat mesafedeyiz. Karayollarımız gayet iyi durumda. İlçemizde Türkiye’nin en büyük limanları var. Karadeniz’e komşu ülkeler de göz önüne alındığında 800 milyonluk bir nüfusa hitap edebilecek ekonomik potansiyelimiz var. Bu konuda denizimizle, karayollarımızla hazır bir kentiz. Yatırımlara açık bir kent konumundayız. Bu konuda da sağlam bir altyapımız var.”

Reklam
Reklam

Bolboceanu da ziyarette yaptığı konuşmada, Karadeniz Ereğli'nin bölge olarak, stratejik açıdan büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Bolboceanu, “Karadeniz Ereğli, Karadeniz’in en önemli kentlerinden biri ve inanıyorum ki bölge genelinde yapılacak çalışmalarla çok iyi noktalara da gelebilecektir. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivalinde de burada olmayı isterim. Bundan sonraki süreçte Moldova ve Karadeniz Ereğli ile ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi ve her iki ülke arasında bilgi ve kültür alışverişinin sağlanması için karşılıklı ziyaretler yapılması amacıyla katkıda bulunmak isterim. Özellikle sanayi konusunda ortak hareket edebileceğimiz çalışmalar yapmak için ekipler oluşturabiliriz. Moldova’nın en büyük folklor ekibini de festivalinize getirebiliriz. Sayın Başbakan Erdoğan da iki ülke arasındaki serbest ticaret konusuna büyük önem veriyor. Bu konuda da iki ülke arasında yakın bir zamanda anlaşma imzalanacaktır. Bunun umudu içerisindeyiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz