Büyükelçiler Mardin Valisini Ziyaret Etti

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Kanada Ankara Büyükelçisi John T. Holmes ve Yeni...

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Kanada Ankara Büyükelçisi John T. Holmes ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Taha Macpherson Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ı makamında ziyaret etti.

Mardin’in kültürü ve tarihi hakkında büyükelçilere bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Güneydoğu’da halklar arasında bir düşünce çatışması bulunmadığını, tek sıkıntılarının terör örgütü PKK olduğunu söyledi. PKK terör örgütüne bazı ülkeler tarafından destek verildiğini belirten Vali Ayvaz, "Özellikle İran, Irak ve Suriye olmak üzere bazı ülkeler örgüte büyük destek veriyor. PKK terör örgütü uyuşturucu ticareti yaptığı için bazı ülkelerin çıkar ve menfaatleri var. Sıkıntımız sadece terör örgütüdür. Bunu önlemek için de Avrupa ülkelerinin bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Mardin’e gelen bütün büyükelçilere terör örgütünün uyuşturucu ticareti yaptıklarını anlattıklarını vurgulayan Vali Ayvaz, "Biz büyükelçilere şunu söylüyoruz. Bizim Güneydoğu’da terörist faaliyetlerinde bulunan örgütün ana görevi uyuşturucu ticaretidir. Terör örgütünün faaliyetlerine Avrupa'da kesinlikle izin verilmemesi gerekir. Örgütün televizyonlarının kapatılması lazım. Eğer PKK’nın Avrupa‘daki faaliyetlerine müsaade ederlerse Avrupalıların çocukları çok büyük zarar görür. Uyuşturucuya başlarlar. Zaten uyuşturucu kullanımı Avrupa’da da hızla yükseliyor. Bu Avrupa’nın şu andaki en büyük suçu ve günahıdır. Avrupa’daki terör guruplarının çoğalmasını engellemeleri lazım. Bizim Güneydoğu bölgesinde bölgesel bir bölünme düşünürlerse, bu bölge direk İran’ın hakimiyetine girer. Bu da kesinlikle Avrupa ülkelerinin işine gelmez. Dolayısıyla Avrupa terör örgütüne yönelik engelleyici faaliyetlerde bulunması için elinden geleni yapmalıdır" şeklinde konuştu.

Kanada Ankara Büyükelçisi John T. Holmes da Kanada'da ve Yeni Zelanda'da PKK faaliyetlerinin yasaklanmış durumda olduğunu söyledi. Holmes, "Hem MİT hem de Türk Dışişleri Bakanlığı ile iş birliği içindeyiz. Bir takım faaliyetler gözlemlediğimizi ve bunları dindireceğimizi belirttik. Geçen hafta da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kanada'da bu konuda hükümet yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Kanada devleti olarak PKK’ya kesinlikle destek vermiyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yeni Zelanda da terörle ilgili çok fazla bir sıkıntı çekmediklerini kaydeden Yeni Zelanda Büyükelçisi Taha Macpherson ise terörü kesinlikle kınadıklarını belirtti. Macpherson, "Terörle mücadele konusunda bizimle birlikte çalışan, bizim gibi düşünen ülkeler ile birlikte iş birliği içerisindeyiz. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Türkiye’nin hassasiyetini anlıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: