Büyükerşen’e Fahri Karadenizli Ünvanı

Eskişehir'de Karadenizliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 11. Geleneksel Yayla Şenliği’ne katılan Büyükşehir Belediye...

Eskişehir'de Karadenizliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 11. Geleneksel Yayla Şenliği’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Karadeniz yöresi folklor ekibi yeleği ve başlığı (kabalak) giydi ve fahri Karadenizli “Temel Reis” ilan edildi. Büyükerşen’e ayrıca bir de kemençe hediye edildi.

Beşikderesi Mesire yerinde yapılan festivalde konuşan Başkan Büyükerşen, Karadeniz müziğini çok sevdiğini ve zaman buldukça dinlediğini belirterek, rektörlük zamanında Anadolu Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’nun Karadeniz ekibini çok önemsediği söyledi. Fahri Karadenizli olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Büyükerşen, Karadeniz insanının mert, insan sevgisi dolu ve çalışkan olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Konuşma sonrası sanatçı Dursun Dereli’nin söylediği şarkılar eşliğinde davetlilerle horon tepen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e, Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bir de teşekkür plaketi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: