Büyükerşen'in Cumhurbaşkanı Ve Başbakana Heykel Jestine Özel Mesaj

Eskişehir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan...

Eskişehir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın heykellerinin de yer aldığı "Balmumu Heykeller Müzesi" büyük beğeni topladı. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın heykellerinin yoğun ilgi gördüğü 'Balmumu Heykeller Müzesi'ne' Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan kutlama mesajı gelirken, Rus Haber Ajansı Rıo Novorostı tarafından tüm Rusya'ya duyuruldu.

Başkan Büyükerşen'in "Balmumu Heykeller Müzesi" geçtiğimiz cumartesi günü sanatçılar Orhan Gencebay, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Göksel Arsoy, Nevra Serezli, Rutkay Aziz, Tarık Akan'ın katıldığı bir törenle açıldı. Büyükerşen'in 20 yıllık çalışması sonucu tamamını kendisinin yaparak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı, tarihi karakterler ile yerli ve yabancı 160 ünlü ismin heykeli yer alıyor. Atatürk'ün çeşitli dönemlerinin yanı sıra, Atatürk'ün ailesini de yansıtan heykellerin bulunduğu müzede; yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykelleri değişik dekorlar önünde sergileniyor. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde Eskişehir'in ve Türkiye'nin tarihinden kesitlere de yer veriliyor. Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan Madame Tussauds Müzesi'nin Türkiye'deki ilk örneği olan müzenin en dikkat çeken heykelleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın heykelleri oldu. CHP'li başkan tarafından yapılan Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın Balmumu heykelleri, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "Balmumu Heykeller Müzesi"nin açılışı nedeniyle Başkan Büyükerşen'e özel bir kutlama mesajı gönderdi. Belediye'den yapılan açıklamada, Bakan Avcı mesajında müzenin toplumda kültür sanat ve tarih bilincinin aşılanmasında halkımız için hayırlı olmasını dileyerek Başkan Büyükerşen'i ve müzenin yapılışında emeği geçenleri kutladığı kaydedildi.

Öte yandan, müzenin açılışıyla ilgili haberler dünya medyasında da yer buldu. Rusya’nın en büyük haber ajanslarından olan Rıo Novostı birçok önemli ismin balmumu heykelinin bir arada yer aldığı 'Balmumu Heykeller Müzesi’nin' açılışını tüm Rusya’ya yaptığı geniş bir haberle duyurduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz