Büyükfırat: Öğretmenlik emeklilikle bitmez

Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, öğretmenliğin emeklilikle bitmediğini belirterek, onların projelerinden ve fikirlerinden her...

Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, öğretmenliğin emeklilikle bitmediğini belirterek, onların projelerinden ve fikirlerinden her zaman istifade edilmesi gerektiğini söyledi.
Büyükfırat, Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen'in emekli öğretmenler için geleneksel hale getirdiği Yeni Öğretmenevindeki yemeğine katıldı. Büyükfırat, emekliliğin de güzel yönleri olduğunu anlatarak, "Darısı bizim de başımıza" dedi. Emekli öğretmenlere artık torunlarıyla vakit geçirme zamanı kaldığını anlatan Büyükfırat, onlara kapısısının her zaman açık olduğunu söyledi.
Büyükfırat, "Emekli olmakla öğretmenlik bitmez. Bizim, yıllarını verip yüzlerce öğrenci yetiştiren, ülkenin geleceğini emenat ettiğimiz öğretmenlerimizin eni fikirler ve projelerine ihtiyacımız var. Emekli oldular diye unutmayacağız, onları her daim saygı ve şükranla anacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı İbrahim Sezer ise Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, 9 yıl bekledikten sonra ataması yapılan öğretmenler olduğunu hatırlattı. Sezer, "Kader insanı nerelere çekecek bilemeyiz." dedi.
Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere içi doldurulmamış kuru laflar söylendiğini anlatan Sezer, "Maalesef hükümet eğitim çalışanlarına şaşı bakıyor. Öğretmenlere gereken değerin verilmesini bekliyoruz." dedi.
Bu arada, emekli olan öğretmenlere Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat ile Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Sezer birlikte plaket verdi. Bu sırada bazı öğretmenlerin duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz