"Büyükler hamuduyla götürüyor"

ERZİNCAN (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan'da partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Çok çalışmak gerektiğini belirten Erdoğan, "Çok koşacağız. Bizim televizyonumuz, gazetemiz yok" dedi.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen "Herşey Türkiye İçin" mitingi için özel bir uçakla Ankara'dan Erzincan'a gelen Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir araç konvoyu eşliğinde geldiği alanda yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Konuşmasına, 3 Kasım'da yapılacak olan seçimlerin ülke ve millet için aydınlık yarınlara vesile olması temennisinde bulunarak başlayan Erdoğan, 14 Ağustos'ta açıkladığı parti programında verilen sözleri yerine getireceklerini belirterek, "Biz hiçbir zaman yapamayacağımızı vaat etmedik" dedi. Mitinglerde halka çeşitli vaatlerde bulunan parti liderlerini de eleştiren AK Parti Lideri Erdoğan, "Bu meydanlar çok şeylere şahit olmuştur. Neler dediler neler, hala da diyorlar. Apartman dairesi verenler mi ararsın, otomobil dağıtanlar mı ararsın, pasaport dağıtanlar mı ararsın" diye konuştu.

Reklam
Reklam

4 KASIM'DA DEĞİŞİM BAŞLAYACAK İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki icraatlarını anlatan ve kendinden önceki belediye yönetimlerini eleştiren AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ziya Paşa'nın, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" şeklindeki sözünü hatırlarak şunları söyledi:

"Şimdi biz eserlere bakalım. Çok koşmak zorundayız. Niye? Çünkü bizim televizyonumuz yok. Bizim gazetemiz de yok. Onun için çok koşacağız çok insana ulaşacağız. Bu meydanı dolduran binlerce Erzincanlı kardeşim; buradan ayrıldıktan sonra yan gelip yatarsanız kusura bakmayın. El ele verip çalışacağız. Şunun şurasında ne kaldı ki? 20 gün koşacağız. 4 Kasım'dan sonra Türkiye'de yeni bir değişim ve dönüşüm başlayacak."

Partisinin işsizliğe de çare bulacağını anlatan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 400 bin esnafın kepenk indirdiğini hatırlatarak, "Basit bir kredi bulamadıkları için 400 bin esnaf kepenk indirdi. Halbuki bizim esnafımız basit bir kredi bulsa ayakta duracak. Küçük esnafın aldığı kredinin yüzde 2'si geri ödenmiyor ancak büyükler hamuduyla götürüyor. Yüzde 75'i, yüzde 80'i geri ödemiyor. Biz iktidara geldiğimizde 2 katrilyon ayıracak ve esnafımızı ayağa kaldırıcağız" şeklinde konuştu.
Konuşması sık sık "Başbakan Tayyip" sloganlarıyla kesilen Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan'daki mitingin ardından özel uçakla Erzurum'a geçti.

Reklam
Reklam