Büyükler Masal Okuyor, Küçükler Dinliyor

Beylikdüzü Haldun Taner İlköğretim Okulu ile Cahit Zarifoğlu Lisesi öğrencileri tarafından Türkiye’de ilk defa farklı...

Beylikdüzü Haldun Taner İlköğretim Okulu ile Cahit Zarifoğlu Lisesi öğrencileri tarafından Türkiye’de ilk defa farklı bir formatta uygulanan “kitap okuma saatleri”, birçok okul ve öğrenciye örnek oluyor. Etkinlikte büyükler masal okuyor, küçükler dinliyor.

Beylikdüzü Haldun Taner İlköğretim Okulu 1’inci sınıf öğrencileri, Edebiyat Öğretmeni Fethiye Avul eşliğinde, her hafta düzenli olarak Cahit Zarifoğlu Lisesi’nde Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği ile açılan şube kütüphanesinde, masal dinliyor. Haldun Taner İlköğretim Okulu Edebiyat Öğretmeni Fethiye Avul, Türkiye’de ilk defa başlatılan bu uygulamanın minik öğrenciler için çok verimli olacağını, onlara kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini küçük yaşlarda aşılamak adına önemli bir adım olduğunu belirterek, uygulamanın her hafta düzenli olarak devam edileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

ENGELLİLERE SESLİ KİTAP HİZMETİ DE SUNULUYOR

“Kitaplar konuşuyor, engeller kalkıyor” sloganıyla yola çıkan Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Boğaziçi Üniversitesi’nin ortak hazırladığı proje sayesinde engelli vatandaşlara sesli kitap hizmeti de sunuluyor. Sesli kütüphanede, 2 binin üzerinde hikâye, roman ve şiir türü kitap bulunurken, Türkiye üniversitelerinde okutulmakta olan ders malzeme (kitap-makale-ders notu-konferans) kayıtları da katalogda yer alıyor.

Kütüphane ile günlük gazete ve haftalık/aylık dergi yazılarına link verilmesinin yanında, görme engellilere hizmet veren yurt dışındaki kütüphanelerle de bağlantı kurulabilecek. Faaliyet çerçevesinde, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuarı tarafından, Beylikdüzü Belediyesi için kurumsal üyelik çalışması başlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: