Büyüklerden, Minik Diyabetlilere Tavsiye

Dünya Diyabet Günü kapsamında, diyabet tanısı konmuş 5 yaş altındaki çocuklar, hastalıklarını kontrol altına almış...

Dünya Diyabet Günü kapsamında, diyabet tanısı konmuş 5 yaş altındaki çocuklar, hastalıklarını kontrol altına almış kişilerle buluştu. Şahıslar, dikkat edilmesi gereken noktalar hakında çocuklar ve ailelerini bilgilendirdi.

Çocuk Adolesan Diyabetikler Derneği(ÇADD) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hastalık tanısı yeni konmuş 5 yaşın altındaki minikleri ve ailelerini, hastalığı kontrol altına alarak normal yaşam süren bireylerle buluşturdu. Diyabet Günü etkinliği çerçevesinde 11 Kasım Pazar günü İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıda, hastalıklarını kontrol altına alan bireyler, dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında ailelere bilgi verdi.

Reklam
Reklam

ÇADD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Günöz, çocukalar ile ailelerine eğitim ve psikososyal destek sağlanmanın önemine değindi. Okul, sportif aktiviteler, ateş, stres durumları, seyahat ve hastalıklar sırasında müdahalenin yaşamsal önem taşıdığını belirten Hülya Günöz, “Diyabet erişkinlerde sinsi seyretmekte, çocuklarda ise hızlı gelişmekte ve sıklıkla çocuk komaya girdikten sonra tanı konabilmektedir. Belirtileri; ağız kuruması, sık susama, sık ve bol idrar yapma, gece tuvalete gitmek için birkaç kez kalkma veya gece altına kaçırma olarak görülür.” dedi.

BEKLEYECEK

Dünya Diyabet Günü kapsamında, diyabet tanısı konmuş 5 yaş altındaki diyabetli çocuklar diyabetli genç diyabet uzmanlarla buluştu.

Aygaz, Çocuk Adolesan Diyabetikler Derneği(ÇADD) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), diyabet tanısı yeni konmuş beş yaşın altındaki minik diyabetlikleri diyabetten kurtulan genç uzmanlarla buluşturdu. Diyabet Günü’ etkinliği çerçevesinde 11 Kasım Pazar günü İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıya, minik diyabetliler ve aileleri ile diyabetini kontrol altına alarak tedavi olmuş, normal bir yaşam süren bireyler katıldı. Diyabetten kurtulan bireyler, diyabetle yaşarken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında çocukların ailelerine bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Aileleri diyabet konusunda uyaran ÇADD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Günöz, diyabetliler ile ailelerine eğitim ve psikososyal destek sağlanmanın önemini değindi. Okul, sportif aktiviteler, ateş, stres durumları, seyahat ve hastalıklar sırasında diyabet yönetiminin yaşamsal önem taşıdığını belirten Hülya Günöz, “Diyabet erişkinlerde sinsi seyretmekte, çocuklarda ise hızlı gelişmekte ve sıklıkla çocuk komaya girdikten sonra tanı konabilmektedir. Diyabet’in belirtileri; ağız kuruması, sık susama, sık ve bol idrar yapma, gece tuvalete gitmek için birkaç kez kalkma veya gece altına kaçırma olarak görülür.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz