Büyüklerin 23 Nisan Kutlaması

Eskişehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle toplanan vatandaşlar, bayramı Türk bayraklarıyla kutladı.Adalar...

Eskişehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle toplanan vatandaşlar, bayramı Türk bayraklarıyla kutladı.

Adalar mevkiinde bir araya gelen aralarında çocukların da olduğu yaklaşık 200 kişilik grup, ellerindeki bayrakları sallayarak marşlar söyledi. Daha sonra grup adına bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, çocukların 23 Nisan’ı yüreklerinde yaşayarak kutladıklarını söyledi. Kerman, 23 Nisan 1920 yılında ilk Meclis'in açıldığını hatırlatarak, “İlk Meclis'te temel ilkenin, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözü olduğunu unutmamalıyız. Bugüne kadar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı alanlarda coşkuyla kutladık. Çocuklarımız kendilerine armağan edilen bu güzel bayramı yüreklerinde hissediyor. Türk milleti olarak laik, demokrat Cumhuriyet'imize, ülke bütünlüğümüze ve Atatürk eserlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada çevredeki kafelerde oturan müşterilerin bazılarının ayağa kalkmaması ise dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: