Büyükşehir 204 aileyi daha ev sahibi yaptı

Kent Konutun Çayırköy de yaptırdığı Turkuaz Evleri hak sahibi olanların dairelerini belirlemek için kura çekimi düzenlendi.

Kent Konutun Çayırköy de yaptırdığı Turkuaz Evleri hak sahibi olanların dairelerini belirlemek için kura çekimi düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Konut tarafından Çayırköy mevkiinde alt gelir grubuna yönelik yapılan toplam 204 konutun bulunduğu Turkuaz Evleri’nin kura çekilişi gerçekleştirildi. Körfez 1. Noteri Metin Özdamgacı’nın gözetimindeki çekilen kurada dairelerin hak sahipleri belirlendi. Kura Çekilişine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat, Başkan Danışmanı Ömer Polat, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

AİLELER HEYECAN İÇİNDE BEKLEDİ Kura çekilişinin gerçekleştirildiği Yunus Emre Kültür Merkezi vatandaşlar tarafından tamamen dolduruldu. Çok sayıda vatandaş salona sığmayınca kura çekilişini dışarıda kurulan sinevizyondan takip etti. İlk kura’yı Başkan İbrahim Karaosmanoğlu çekti. İlk şanslı vatandaş memur olan ve kirada oturan engelli Osman yalnız oldu. Engelli kontenjanından ev sahibi olan Yalnız Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Engelli vatandaşların çekilişinin ardından kuralara geçildi ve kura ilk ev Üçtepeler de kirada oturan Ersoylu ailesine çıktı. 2 çocuk annesi Zeynep Ersoylu’ya çıkan kura da Zeynep hanımı eşi Adem Ersoylu ve çocukları da yalnız bırakmadı.

BİNLERCE KİŞİYİ EV SAHİBİ YAPTIK Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kura çekilişi öncesi Başkan İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmasında, ”Modern ve düzenli kentleşmeyi sağlamak ve şehrimize estetik bir görünüm kazandırmak için; Yeni yaşam alanları üretmeye devam ediyoruz. Değerli dostlarım, sıcak bir yuva sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu, çok iyi biliyorum. İmkânlar ve alternatifler sunulmadığı için, en temel hak olan, konut edinme hakkına ulaşmak, yıllarca zor olduğu için, İnsanlarımız sıcak bir yuva sahibi olmanın hayalini kurdu. Yönetime geldikten sonra, ilk olarak bu konuya el attık. Kent Konut’u kurduk. Binlerce hemşehrimizi ev sahibi yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Bugün ise, sizlerin de hayallerine kavuşma günü” dedi.

Reklam
Reklam

4541 DAİRE TESLİM EDİLDİ 2591 KONUT DEVAM EDİYOR Başkan Karaosmanoğlu, “Sevgili hemşehrilerim, Çarpık yapılaşma, plânsız kentleşme şehir hayatını yaşanmaz kılmakta. Yılların birikimi olan bu sorunları, kentsel dönüşüm çalışmalarımızla çözüyoruz. Anlaşarak eski konutları yıkıyor. Yerine modern, çağdaş, sıcak yuvalar inşa ediyoruz. Bu sayede kardeşlerimiz daha rahat bir ortamda yaşıyor, Aynı zamanda şehrimizin çehresini değiştiriyor ve geliştiriyoruz. Aziz hemşehrilerim Bu gün 204 kardeşimiz daha kura ile ev sahibi olacaklar. İnşallah kira öder gibi, ev sahibi olacaksınız. İşte yerel yönetim budur! Biz gelene kadar alt gelir gurubunun ev sahibi olması hayaldi. Şimdi çevre düzenlemesi yapılmış, yeşil alanı, çocuk oyun alanları, otoparkı olan yerleşim alanları kuruyoruz. Bunlar hayal değil gerçek. Diğerlerinin hayal edemediğini, biz yaptık. Sevgili hemşehrilerim, Bu görevi devraldığımız günden bu güne kadar toplam 4541 konutu teslim etmişiz. 2591 konutumuzun inşaatı da halen devam etmekte. İnşallah en kısa sürede bunları da bitirerek hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yeni projelerimizle yuvalar sunacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ÇIKMAYANLAR ÜZÜLMESİN YENİ PROJELER YOLDA Başkan Karaosmanoğlu, son olarak şunları söyledi: “204 konut için 1806 başvuru olmuş. Kura’da çıkacak kardeşlerimize, şimdiden hayırlı olsun. Çıkmayan kardeşlerimiz de üzülmesin. Şimdiden müjdeyi verelim. Yeni sosyal konutlar yapmaya devam edeceğiz. Çünkü sosyal belediyecilik, bizim işimizdir! Halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, Projeler üretmeye devam edeceğiz. Yeni evlerinizde güle güle oturun. Rabbim yeni evlerinizde, Mutlu ve mesut bir hayat sürmeyi nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun” Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat, Kent Konut olarak Kocaeli’ye çok güzel evler kazandırdıklarını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatı ile yeni yerleşim alanlarını da kazandıracaklarını belirtti.

204 DAİRE İÇİN 1806 KİŞİ BAŞVURDU 6 Haziran ve 24 Haziran tarihleri arasında başvuruların kabul edildiği Çayırköy Turkuaz Evleri projesindeki 4 blok, 204 daire için toplam 1806 kişi başvuru yaptı. Hak sahiplerinin belirlendiği kura da yüzde 10 da engelli vatandaşlar için ayrıldı.

Reklam
Reklam

TESLİM ALINANA KADAR TEK KURUŞ ÖDENMEYECEK
Turkuaz Evleri’nden yasal zorunluluk sebebiyle yüzde 25 peşinat alınıyor. Ancak bu peşinatı 2 yılda 6 aylık aralıklarla 5 taksit halinde alacak. Bunun yanında konutlar teslim edilene kadar tek kuruş ödenmeyecek.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER Kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar vukuatlı nüfus kayıt örneği ve bağlı bulundukları Tapu Sicil Müdürlüğü’nden Kocaeli sınırları içerisinde adına tapuda kendisi adına konut olmadığına dair onaylı belge verecekler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz