Büyükşehir, 40 Down Sendromlu Çocuğa Sahip Çıktı Rehabilitasyonunu Sağladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bir yılda 40 down sendromlu çocuğa ulaşmayı başararak, rehabilitasyonlarını sağladı. Gaziantep...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bir yılda 40 down sendromlu çocuğa ulaşmayı başararak, rehabilitasyonlarını sağladı.

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleştirilen çalışmada, Gaziantep’te bulunan ve genellikle maddi imkânları iyi olmayan 40 civarında çocuk seçildi. Bu çocuklara 7 ay boyunca uzmanlar tarafından eğitim verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kalkınma Bakanlığı’nın 2011 yılında desteklediği 124 projenin bulunduğunu ve bu projelerden bir tanesinin de gerçekleştirdikleri ‘Down Up Projesi’ olduğunu belirtti. Güzelbey, “Bu proje sayesinde şehrimizde yaşayan 40’ın üzerinde çocuğun eğitimini, sosyal rehabilitasyonunu sağlamış olduk. En önemlisi onlara bir güven getirdik. Yani ‘Artık biz de yaşıyoruz’ bilicini yerleştirdik. Bu çocuklara sahip çıkmak toplum adına önemli.” dedi.

Reklam
Reklam

Down sendromunun, kromozom bozukluğu ile meydana gelen bir rahatsızlık olduğunu ve toplumda çok sayıda down sendromlu çocuk olduğunu aktaran Güzelbey, “Eğitimlerde çocuklara uzmanlar tarafından futbol, dans, vurgulu çalgılar, badminton gibi toplumla kaynaşmalarını sağlayacak birçok etkinlik yapıldı. Aynı zamanda sağlıklı çocuklarla beraber olmaları sağlandı ki bunların da toplumla daha kolay uyum sağlanması arzu edildi. Burada iyi bir başarı elde edildi. Proje çerçevesinde, Gaziantep'te bulunan Zirve Üniversitesi gönüllü öğrencileri büyük destek verdi.” şeklinde konuştu.

"SOKAKTA YAŞAYAN BİN ÇOCUĞU REHABİLİTE ETTİK"

Başkan Güzelbey, 2004 yılında Gaziantep’te bir çalışma yaptıklarını ve sayıları azımsanmayacak kadar balici ve tinerci diye tabir edilen, sokakta çalışan ve yaşayan çocuklara ulaştıklarını ifade etti. Güzelbey, şöyle devam etti:

“Bunlar, hem kendilerine hem de topluma zarar veriyorlardı. Biz de bunları nasıl topluma kazandırabiliriz diye oturup düşündük ve bir proje hazırladık. Ayrıca, bu çocuklar tarihi mekânları işgal etmişler. Dolaysıyla bizim o güzelim tarihi evlerimizi de harap ediyorlardı. Bir çalışma yaptık. Bu çocukları severek topluma kazandıralım. Biz bu çocukları eğiterek topluma kazandıralım, rehabilite ederek topluma kazandıralım dedik. Bu çerçevede, o günden bu yana bin kadar çocuğa ulaştık. Program çerçevesinde bu çocuklar topluma kazandırıldı, Gaziantep için bir problem olmaktan çıkmıştır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: