Büyükşehir Adayı Sözlü: Adana'yı Yeniden Ayağa Kaldıracağız

Adana Ceyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Hüseyin Sözlü, Adana’nın bir...

Adana Ceyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Hüseyin Sözlü, Adana’nın bir çok yönden diğer illerin gerisinde kaldığını söyledi.

Başkan Sözlü, Sarıçam Yeşiltepe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi, projelerini anlattı.
Başkan Sözlü, 3 dönemdir Ceyhan’da Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Takdir edersiniz ki, Ceyhan’da seçimi kazanmak daha kolay ama biz her zaman idealimizi gerçekleştirmek için zor olana soyunduk. Adana daha düne kadar Türkiye’nin dördüncü büyük kenti iken bu gün birçok ilin gerisinde kalmıştır. İş adamlarını yeniden Adana’ya davet ederek onların buralarda yatırım yapmasını sağlamak istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Ceyhan’ın adının enerji şehri olarak adlandırıldığını da belirten Başkan Sözlü, “Hatay’dan Mersin Taşucu platosuna kadar olan ve adına Çukurova dediğimiz bölge, İstanbul- İzmit hattının tek alternatifidir. Gerek yassı mamul üretimiyle gerekse petrol ve petrole dayalı ürünler ile enerji sektörü, taşımacılığıyla önemli bir potansiyelimiz var. Elimizde şeker, un ve yağ var. Sadece helva yapacak birileri lazım. İşte biz de helva yapmaya talip olduk. Adana’nın bölgede yeniden lider duruma gelmesi için hep beraber bu başarıyı yakalayacağız” dedi.

Her partiden oy aldığını ancak hiç bir zaman partizan olmadığının altını çizen Başkan Sözlü, “Partim ile bir gönül bağım vardır. Hiç bir zaman başka bir yerden aday olmayı düşünmedim. Çizgimiz neyse hemşehrilerimiz de bu çizgi doğrultusunda yapmış olduğumuz işlerimize bakıyorlar ve ona göre bizleri değerlendiriyorlar. Seçim bir araçtır. Seçmiş olduğunuz kişi yanlış yaparsa onu cezalandırabilirsiniz. Şu an içinde bulunduğumuz bir durum var. Bizi en derin yerimizden yaralıyorlar ve şaşırtmaca sorularla kendilerini haklı çıkarmak için uğraşıyorlar. Kim ister kan dökülsün, analar ağlasın, kim istemez barışı? Ama barış adil olmalıdır. Tek taraflı olmamalıdır. Bu gün et ve tırnak olmuşuz, kız almışız kız vermişiz. Dolayısıyla bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Bu ülkede PKK sorunu vardır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz