Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den "ovit Tüneli" Değerlendirmesi…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Yüzyılın rüyası gerçek oluyor; Ovit Tüneli sayesinde Erzurum Karadeniz'le kucaklaşıyor"...

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Yüzyılın rüyası gerçek oluyor; Ovit Tüneli sayesinde Erzurum Karadeniz'le kucaklaşıyor" dedi.

Tamamlandığında Türkiye'nin en uzun tüneli olacak Ovit'in temeli, 13 Mayıs Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak. Karadeniz'le Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbiriyle buluşturacak olan Ovit Tüneli, Erzurum'da da büyük heyecan uyandırdı. Temel atma törenine katılmak için Erzurum'da da yolculuk hazırlıkları başlarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de konuyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Küçükler, Ovit Tüneli rüyasının 1900'lü yılların başlangıcına kadar uzanan bir geçmişinin bulunduğunu vurgulayarak, "Bu proje yüzyılın projesi ve yüzyılın rüyasıdır. Ovit Tüneli'ne sadece ulaşımın sağlanacağı bir yol gözüyle bakılmamalıdır. Ovit, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin her alanda Karadeniz'e uzanan eli olacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de bölgelerarası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmaya yönelik olarak son 10 yıldır uygulanan sosyo-ekonomik politikalara dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ovit Tüneli'nin, bu yönde atılmış en önemli adımlardan birisi olduğunu dile getirdi.

"OVİT TÜNELİ, ERZURUM'UN MAVİ SULARA AÇILAN KAPISI OLACAK"

Erzurum'da gerek iş çevreleri, gerekse yönetim kademelerince dile getirilen hususların başında Erzurum'un limanlara ve dolayısıyla hammaddeye olan uzaklığının geldiğini hatırlatan Küçükler, "Erzurum'da bu dezavantajlar yüzünden üretime dayalı bir ekonomik yapı tesis edilememiş; yatırımcının ilgisi de doğal olarak başka bölgelere kaymıştır" dedi.

Ovit Tüneli ile Erzurum'un ve bölgenin geçmişte olduğu gibi yeniden bir çekim ve ticaret merkezi haline gelebileceğini söyleyen Başkan Küçükler, "Erzurum, ticaret yollarının kesiştiği bir kavşak olması nedeniyle tarih boyunca çok büyük ayrıcalıklara sahip olmuştur. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte çoğalan ulaşım alternatifleri ve buna ilaveten izlenen yanlış ekonomi politikaları yüzünden ilimiz ve bölgemizde ekonomik manada içe kapanma dönemi başlamış, sonuç itibariyle eski ticari canlılıktan eser kalmamıştır. Ovit Tüneli projesi, işte bu canlılığı hem yeniden tesis edecek olması, hem de Erzurum merkezli olmak üzere bölgemizi yeniden bir çekim merkezi haline getirecek olması bakımından çok önemlidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ERZURUM TİCARİ BİR KAVŞAK VE GEÇİŞ NOKTASI OLACAK

Ovit Tüneli'nin Erzurum'la Rize arasındaki mesafeyi kısaltacak olması nedeniyle şehre yeni bir ayrıcalık kazandıracağının altını çizen Başkan Küçükler, "Bu projeyle Rize Limanı'na olan uzaklığımız karayolu ile yaklaşık 2,5 saate düşecek. Bu tablo Erzurum için hem iç, hem de dış ticarette canlılık demek olacak. Aynı zamanda bu proje yeni yatırım ve yatırımcıları bu bölgeye çekebilmek için hazırlanmış özel bir davetiye anlamı da taşıyacak. Çünkü Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ovit Tüneli ile Erzurum önemli bir ticari kavşak ve geçiş noktası olacak" şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Küçükler, Erzurum'un ve bölgenin geleceğe çok daha büyük bir umutla bakmasına imkan sağlayacak olan Ovit Tüneli'nin temel atma törenine Erzurum halkını da davet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, "13 Mayıs Pazar günü, yüzyılın rüyasını gerçeğe dönüştürecek olan Sayın Başbakanımızın ve hükümet yetkililerimizin yanında olmalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz