Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’den Süper Kupa Değerlendirmesi…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa finalinin Erzurum’da yapılmasına karar verdi. Bu konuda bir süredir...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa finalinin Erzurum’da yapılmasına karar verdi. Bu konuda bir süredir çeşitli girişim ve temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, TFF’nin, aldığı bu kararla Erzurum’un hakkını teslim ettiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray, Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe ile 11 Ağustos’ta Erzurum’da karşılaşacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından dün akşam yapılan açıklama Erzurum’a büyük sevinç yaşatırken, konunun yakından takipçisi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, ilk değerlendirmeyi yaptı. Başkan Küçükler, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararın, Erzurum’un beklediği yönde çıktığını belirterek, bundan çok büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Emeklerimizin boşa çıkmamış olması çok sevindirici bir durum. Bu süreç göstermiştir ki; istenildikten sonra başarılamayacak hiçbir iş yok” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BAŞKAN KÜÇÜKLER: KONUNUN YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLDUK…

Süper Kupa finalinin Erzurum’da yapılıp yapılmayacağı¬ yönündeki tartışmaların düne kadar şehrin en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını kaydeden Başkan Küçükler, “Tüm Türkiye TFF’nin kararını bekliyordu. Bir ara final maçının Bakü ya da Almanya’da oynanacağı yönündeki söylentiler ortaya atıldı. Ama biz karşılaşmaya Erzurum’un ev sahipliği yapacağına olan inancımızı ve umudumuzu hiç kaybetmedik. Bu bakımdan konunun takipçisi olduk ve başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere çeşitli noktalarda temaslar kurduk” şeklinde konuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’le geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmeyi anımsatan Başkan Küçükler, karşılaşmanın oynanacağı Yeni Erzurum Stadyumu ile ilgili olarak federasyonun kaygılarını giderdiklerini ve hatta bu konuda garanti bile verdiklerini ifade etti.

”SÜRECE KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Süper Kupa finaliyle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl verdiği müjdeyi de hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Geçtiğimiz yıl Sayın Başbakanımız Erzurum’a süper kupa müjdesiyle gelmişti. Çeşitli nedenlerden dolayı bu arzumuz gerçekleşmemiş olsa da, bu yıl için umudumuzu hiç kaybetmemiştik” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Süper Kupa adresi olarak Erzurum’un gösterilmesi yönündeki sürece destek olunması ve katkıda bulunulması için bir süre önce yaptıkları çağrıyı da hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Başlattığımız Süper Kupa seferberliğine şehrimizin tüm kesimlerinden büyük destek geldi. Siyasetçilerimizden medya kuruluşlarımıza varıncaya kadar herkes bu çağrıya kulak verdi, destek oldu. Sürece katkı koyan, gayret gösteren ve emek veren herkese Erzurum adına teşekkür ediyorum. Erzurum attığı bu adımla sporda da iddialı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu adım aynı zamanda Erzurum’u bir spor ve kamp merkezine dönüştürme arzumuzun gerçekleşeceğinin de işaretidir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz