Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'a Veda Ziyareti

Almanya'nın Antalya Konsolosu Frank Urbschat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a veda ziyaretinde bulundu.

Almanya'nın Antalya Konsolosu Frank Urbschat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a veda ziyaretinde bulundu.

İtalya'nın Milano şehrine atanan Almanya'nın eski Antalya Konsolosu Frank Urbschat ile Almanya'nın Antalya Konsolosu olarak atanan Karin Köller, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

Akaydın, ocak-temmuz ayları arasındaki Alman turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 oranında bir artış olduğunu belirtti.

Geçen yıl, Antalya'yı ziyaret eden yaklaşık 11 milyon turistin yüzde 26'sını Almanlar'ın oluşturduğunu, Almanlar'ın Antalya'yı en çok ziyaret edenlerden olduğunu ifade eden Akaydın, hem Urbschat'a hem de Karin Köller'e yeni görev yerlerinde başarı diledi.

Reklam
Reklam

Frank Urbschat de Antalya'dan ayrılacağı için üzgün olduğunu, Almanlar'ın Antalya'yı çok sevdiğini kaydetti. Urbschat, "Almanlar'a verdiğiniz hizmet ve desteğiniz için teşekkür ederim. Öte yandan düzenlediğiniz etkinlikler çok başarılıydı. Altın Portakal, caz ve piyano festivalleri izlenmeye değer etkinliklerdi" dedi.

Antalya'nın yeni Konsolosu Karin Köller ise Antalya'yı çok beğendiğini söyledi. Antalya için her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını ifade eden Köller, "Her türlü işbirliğine açığız. İşbirliği yapacağımız için çok mutluyum" diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: