Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, değişime ayak uyduran yerel yöneticilerin daha global sorunlara çözüm üretmek için projeler ortaya koyduklarını

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, değişime ayak uyduran yerel yöneticilerin daha global sorunlara çözüm üretmek için projeler ortaya koyduklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen toplantıya Güzelbey ile Büyükşehir Meclis Üyesi Selami Yetkinşekerci, Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Amiri Ercan Karakoyunlu, MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık, Genç MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Serhat Karslıgil ve çok sayıda üye katıldı.

Reklam
Reklam

Kentteki değişimi anlatan Güzelbey, "Sizler Gaziantep'teki değişimi en yakından takip eden kişilersiniz. Burada asıl beklentimiz, sizler nasıl bir Gaziantep'te yaşamak istediğinizi belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için beraberce öneriler ortaya koymaktır" dedi.

Değişen dünya düzeninde belediyecilik kavramı ve anlayışında büyük bir değişim yaşandığını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:

"Belediye başkanları artık yapmakla mükellef oldukları asli görevlerini 'şu kadar asfalt yaptım, şu kadar yol yaptım' diye dillendirmiyorlar. Değişime ayak uydurmuş olan yerel yöneticiler daha global sorunlara çözüm üretmek için projeler ortaya koyuyorlar. Diğer taraftan da toplumda ekonomik sıkıntıların sonucu oluşan derin uçurumların kapanması, sanayicilerin değerli çabalarını destekleyici istihdama destek projeleri de yeni dünya düzeninde yerel yönetimlerin çabaları arasında kendini gösteriyor. Ülkemizin geleceği siz değerli gençlerin ve genç girişimcilerin elinde. Yaptıklarınızı hepimiz takdir ediyoruz."

Reklam
Reklam

Sanayicilerin değişen dünya düzenine göre vizyonlarını belirlediğini anlatan Güzelbey, "Gaziantep için düşündüğümüz eylem planımızın ana noktası istihdam yükünü sanayicimizin sırtından alarak sanayiye paralel kentimiz için yeni gelir kapıları açmak üzerine oturttuk. Bunu da binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kentimizin zengin kültürel ve tarihsel zenginliği ile gerçekleştirmek için turizm hedefine ulaşarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" düşüncelerini aktardı.

Genç MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Serhat Karslıgil ise konuşmasında, üyelerini şehrin önde gelen isimleri ile buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Karslıgil, Büyükşehir Belediyesinin spor kulüplerine verdiği destekler için Güzelbey'e teşekkür etti.

MÜSİAD Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık da konuşmasında, "Başkanımız içimizden gelen genç bir arkadaşımız olan Selami Yetkinşekerci'ye Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği gibi önemli bir görevi vererek, gençlere olan güvenini bir kez daha göstermiştir. Bizler gençlerimizin önünü açmak için çabalamalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

Programın sonunda Genç MÜSİAD Gaziantep Şubesi'ne yeni katılan üyelere rozetlerini takan Başkan Güzelbey'e, Serhat Karslıgil tarafından çini bir tabak hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: