Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye tarafından alınacak 100 otobüsle şehre yeni bir ivme kazandırılacağını bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye tarafından alınacak 100 otobüsle şehre yeni bir ivme kazandırılacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, kentin önümüzdeki süreçte şehir içi ulaşımda hizmet verecek olan örnek otobüsün tanıtımını yaptı.

Otobüsün şoför koltuğuna oturan ve deneme sürüşü yapan Güzelbey, otobüsün rahat ve kullanışlı olduğunu, eylül ayı içerisinde iki otobüs ihalesi yapacakları belirtti.

Bu ihalede Gaziantep halkının çıkarlarını gözeterek hareket edeceklerini ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Hangi firma daha uygun teklif verirse o firmada 100 adet yeni otobüsü alacağız. Gaziantep halkına bu konuda verilmiş bir sözümüz vardı. O sözü şimdi hayata geçiriyoruz. Gaziantep'in ulaşım sorunun halkın menfaatleri doğrultusunda çözeceğiz. Özellikle raylı sisteminin ikinci etabının tamamlanmasından sonra GATEM, KÜSGET, otogar ve organize sanayi bölgesi etaplarını da DDY ile yapılan protokolle başlatacağız. Trafik sıkıntısının çözümü için tramvay yeterli olmayacak ve bunun yanında otobüse de ihtiyaç var."

Minibüsçülere ve otobüsçülere yaptıkları çağrının çok fazla karşılık bulmadığını vurgulayan Güzelbey, halkın çağdaş ve sağlıklı bir şekilde ulaşımını sağlamanın görevleri olduğuna dikkati çekti.

Otobüsleri bizzat kullandığını ve süspansiyonlarının çok iyi olduğunu vurgulayan Güzelbey, koltuklarının ve bakımının çok iyi durumda bulunduğunu aktardı.

Otobüsün 15 oturan, 7 ayakta olmak üzere toplam 22 yolcu kapasiteli olduğunu anımsatan Güzelbey,"Yeni otobüslerle Gaziantep trafiği nefes alacak. Otobüslerde klima, engelli yolcu rampası ve yaklaşımının yanı sıra katlanır yolcu koltukları da mevcut" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: