Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in artık bir "kültür başkenti" olduğunu bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in artık bir "kültür başkenti" olduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından Şehitkamil Kongre Merkezi'nde (ŞKM) düzenlenen, "14. Ulusal Dermatoloji Kongresi" programında Gaziantep'i tanıtan bir sunum yaptı.

Güzelbey, sunumda, Gaziantep'in bir dönüşüm yaşadığını belirterek, Karkamış Antik Kenti, Zeugma Antik Kenti, Rumkale, Aşağı Fırat Havzası, müzeleri, hanları, hamamları ve eğlence merkezleriyle tam bir "kültür kenti" olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Atatürk Barajı ile Birecik Barajı arasında kültür çalışması yaptıklarını belirten Güzelbey, şunları kaydetti:

"Kültür ve turizmin yanında tarih alanında da önemli bir merkez olan Gaziantep, dünyanın ilk yazılı barış antlaşmasına tanıklık etti. Kardeş antlaşması, Gaziantep'te yapıldı. Bu bağlamda Gaziantep, artık bir kültür başkentidir. Yapılan çalışmaların finansmanını belediye olarak hazırladığımız projelerle AB fonlarından karşılıyoruz. Kentte bulunan birçok tarihi yapıyı restore ederek turizme kazandırdık."

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: