Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yok olmaya yüz tutan tarihi gün yüzüne çıkarttıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yok olmaya yüz tutan tarihi gün yüzüne çıkarttıklarını belirtti. Belediyen yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, TRT Okul Televizyonu'nunda "Günlük Rehber" adlı programa konuk oldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Güzelbey, ayın zamanda Türkiye Tarihi Kentler Birliği Başkanlığını yürüttüğünü ve birliğin 2000 yılında 52 kentle kurulduğunu aktardı. Gaziantep'in son zamanlarda yaşadığı değişimi ve kentin geçmişten günümüze gelen kültür mirasını anlatan Güzelbey, şunları kaydetti: "Artık dünyada ülkeler yarışmıyor, bunun yerine şehirler yarışıyor. Bu şehirlerin geçmişini ve tarihini korumak için Türkiye Tarihi Kentler Birliği kuruldu. Geçmişten kalan tarihi doku bizlere bir mirastır. Buna sahip çıkmak zorundayız. Müzeler yapan, kalesini onaran, tarihi dokusuna sahip çıkan şehir, ilçe, beldeleri her zaman bir adım öne çıkıyor. Tarihi Kentler Birliği bu ölçüde yola çıktı ve daha sonra hedefini 'yerelden ulusala, ulusaldan evrensel açılmak' olarak belirledi." 1970’li yıllarda tarihi mekanların çöplük olarak kullanıldığını, tescilli tarihi dokuların atıl vaziyette olduğunu bildiren Güzelbey, insanların tarihi Antep evlerini yıkıp yerine otopark yapmak için izin istediklerini kaydetti. Kentteki tarihi mekanları restore ettiklerin vurgulayan Güzelbey, "Geçmişimizde var olan, yok olmaya yüz tutan tarihimizi gün yüzüne çıkardık" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: