Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -"Eğitiminize önem verin birkaç dil öğrenin"

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kendisini ziyaret eden Gaziyurt İlköğretim Okulu öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, "Eğitiminize önem verin, birkaç lisan öğrenin"

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kendisini ziyaret eden Gaziyurt İlköğretim Okulu öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, "Eğitiminize önem verin, birkaç lisan öğrenin" dedi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey'i ziyaret eden öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Ziyaret esnasında öğrencilerden biri, "Metro neden yer altından gitmiyor" diye sorarken, bir diğeri, "Belediye başkanı olmaktan memnun musunuz" sorusunu Güzelbey'e yöneltti.

Öğrencilerin sorularını sabırla cevaplayan Güzelbey, metro yapım maliyetinin çok yüksek olması yanında, belli yoğunlukta yolcu kapasitesi gerektirdiğini ve Gaziantep'te şuanda böyle bir yoğunluğun mevcut olmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı olmaktan memnun olduğunu ve tramvayın yer altından gitmesinin kentin kültürel yapısı nedeniyle zor olduğuna dikkat çeken Güzelbey, "İbrahimli 2'de belki bir bölümünün yer altına alınabilecek. Gaziantep'in 12 tane kardeş şehri bulunuyor. Hedefimiz bu sayıyı 20'ye çıkarmak" diye konuştu.

"Ben de büyüdüğümde belediye başkanı olmak istiyorum ne yapmalıyım" diyen bir öğrenciye ise, Güzelbey, eğitime önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"'Eğitiminize çok önem vermeniz ve mutlaka birkaç tane lisan öğrenmeniz lazım. Çünkü, gelecekte belli makam ve mevkilere talip olacak insanların daha fazla donanımlı olması gerekecek. Gaziantep'i yalnızca mutfağıyla değil 5 bin yıl eksiye giden tarihi ve kültürüyle tanıtmak için çaba gösteriyoruz."

Güzelbey, ziyaretin sonunda öğrencilere kitap armağan etti ve birlikte fotoğraf çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: