Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:-"Gaziantep, Yakın Bir Zamana Kadar Sanayi Ticaret Ve Yemeklerle Anılıyordu, Yaptığımız Çalışmalarla Kente Kimlik Kazandırmayaçalışıyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in yakın zamana kadar sanayi, ticaret ve yemeklerle anıldığını yapılan çalışmalarla kente kimlik kazandırmaya

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in yakın zamana kadar sanayi, ticaret ve yemeklerle anıldığını yapılan çalışmalarla kente kimlik kazandırmaya çalıştıklarını bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kanal Urfa'da yayınlanan "İz Bırakanlar Programı"na konuk olan Güzelbey, belediye olarak kentin tarihi ve turizmine yönelik çalışmaları anlattı.

Gaziantep'in tarihi eserlerini koruyan ve turizme yatırım yapan bir kent olduğuna dikkati çeken Güzelbey, sanayicinin de büyük işler başardığını, şehirde binin üzerinde küçük ve büyük ölçekli sanayi kuruluşunun bulunduğunu, bu kuruluşlarda 220 bin dolayında SGK'lı çalışanın olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Son 5-6 yıldır "Kimlik sorgulaması yaşayan kente" kimlik kazandırmak istediklerini vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:

"Gaziantep, bugün geçmişine sahip çıkan, geleceğini düşünen, geleceğine yatırım yapan, kültür ve sanat alanında kendini yetiştiren bir kent konumuna geldi. Şehrimiz, geleceğe güvenle bakan, hem tarihi hem de sanayisini geliştiriyor. İl olarak turizm pastasından daha fazla pay almak için çalışıyoruz. Gaziantep, yakın bir zamana kadar sanayi, ticaret ve yemeklerle anılıyordu, yaptığımız çalışmalarla kente kimlik kazandırmaya çalışıyoruz."

Muhabir: Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: