Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin:

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak gençlere alternatifler sunulması gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak gençlere alternatifler sunulması gerektiğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'te Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin "Spor Kültürü Eğitimi" çerçevesinde öğrencilere seminer verildi. Açıklamada görüşlerine Şahin, belediye olarak yönetim anlayışlarının önce insan üzerine olduğunu belirtti. "Bizim yönetim anlayışımız önce insan" diyen Şahin, şunları kaydetti: "Ama iyi bir insanın yetişmesi için de onun alt yapısı olan çocuk geliyor. Çocuklarımıza doğuştan itibaren, her alanda yanlarında olmak istiyoruz. Gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak gençlere alternatifler sunulmalı. Sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayış ile onlara destek olmak istiyoruz. Bunun için Olimpiyat Komitesi ile güçlerimizi birleştirdik ve sizlerin yanında olduk." Her gencin spora yönelik bir kabiliyetinin ve eğiliminin olduğunu vurgulayan Şahin, bazı öğrencinin futbola, basketbola, bazısının ise masa tenise yönelebileceğini vurguladı. Sporla uğraşan bir çocuğun ruhen ve bedenen geliştiğini ifade eden Şahin, "Önemli olan sizin bu gelişiminizi ve kabiliyetiniz fark edip ortaya çıkarmanızdır. Bizler de sosyal belediyecilik adına sizlere bu doğrultuda yardımcı olmaktır. Bu görevi yerine getirmek için de bütün gücümüzle uğraşıyoruz" değerlendirmesini yaptı. Çocukların her alanda iyi eğitim alması ve bilinçlenmesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bunun için sağlıklı beslenmemiz lazım. Çevre dostu olmamız gerekiyor. Sporu hayatımızın bir parçası haline getirmemiz gerekiyor. Biz her şeyi sizin mutluluğunuz ve geleceğiniz için yapıyoruz. Muhteşem bir ülke ve şehir istiyorsak muhteşem çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. Ülkeye ve şehre yapılan yatırımlar önemli. Ama her yatırımın çocuklar için olduğunu biliyoruz." Program çerçevesinde çeşitli okullardan katılan öğrencilere sporun bilinci ve gelişimi ile ilgili bir sunum yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: