Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı'nın Yasalaşması

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarı'nın yasalaşmasının kendilerini sevindirdiğini bildirid.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarı'nın yasalaşmasının kendilerini sevindirdiğini bildirid.

Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyükşehir statüsüyle birlikte genel bütçe vergi gelirleri tahsilatından yüzde 5'lik pay alınması ve İller Bankası'ndan alınan payın artması gibi önemli gelir kaynaklarının, yerel yönetimlerin hizmet kalitesini daha da artıracağını kaydetti.

Denizli'nin, büyükşehir belediye statüsü kazanılmasıyla, daha yüksek tutarlı kaynaklara ulaşılacağını belirten Özer, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Ülkemizin ekonomik ve sanayi anlamında gelişmiş illerinden Denizli'nin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasının, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşması bizleri sevindirmiştir. Kentleşmeyi hızlandıracak, sanayi ve kentsel altyapıyı geliştirecek olan büyükşehir, doğal olarak markalaşmayı hızlandıracak, ulusal ve uluslararası firmaların şehrimize daha çok ilgi duymasına ortam hazırlayacaktır. Sanayi ve ticareti dolayısıyla da ekonomiyi daha da geliştirecek bu büyükşehir, Denizli'nin, girişimci, atılgan, özellikle sanayi alanında yaptığı atılımlarla Türkiye'deki ihracat ve döviz girdisi katkısını daha da artırmasını sağlayacaktır. Sonuçta büyükşehirle birlikte hem ülkemiz hem de Denizli kazanacaktır."

Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: