Büyükşehir Belediyesi 2 bin aileyi ev sahibi yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kent Konut’un Gölkent, İnci Evleri, Akçakent, Vadikent, Yıldız...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kent Konut’un Gölkent, İnci Evleri, Akçakent, Vadikent, Yıldız Konutları’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden inşaatlar hakkında bilgi alan Genel Sekreter Yazıcı, konutlar tamamlandığında yaklaşık 2 bin ailenin ev sahibi olacağını aktardı.
Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut’a ait, yapımı devam eden konutları dolaşan Genel Sekreter Yazıcı’ya, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Emlak ve İstimlâk Daire Başkanı Yalçın Özön, Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat, Müdür Yardımcısı Ali Alparslan ve teknik ekip eşlik etti. Yazıcı ve beraberindekiler, her şantiyede görevlilerden, çalışmaların son durumu hakkında bilgi alarak konutların içini dolaştı.
Gölkent, İnci Evleri, Akçakent, Vadikent, Yıldız Konutları’nı dolaşan Genel Sekreter Yazıcı, çalışmaların titizlikle yürütülmesini istedi. Konutları teslim tarihinden önce bitirmek için inşaatları sürdürdükleri bilgisini alan Yazıcı, bu konutların Kocaeli’ye yakışır bir şekilde kente kazandırılacağını ifade etti.
Derince Yenikent’te yapımı hızla ilerleyen İnci Evleri 15 blok ve 204 daireden oluşuyor. 19 bin metrekare alana sahip olması ve yeşil alanları ile dikkat çeken İnci Evleri'nin, 2012 yılının ilk döneminde bitirilmesi hedefleniyor. Alt gelir grubuna yönelik yapılan Vadikent ise kullanılan malzeme ve kaliteli işçilik ile göze çarpıyor. 220 daireden oluşan konutların 2012 yılın ilk aylarında teslim edilmesi planlanıyor.
İsminden de anlaşılacağı üzere Gölkent ise muhteşem manzarası ile vatandaşlara sunuldu. 462 konutluk projede uygun ödeme koşulları bulunuyor. Merkeze yakınlığı ve kalitesi ile dikkat çeken Akçakent Konutları’nın 190 dairelik 4. ada teslim edilirken, kira yardımı yapılan 3. adada çalışmalar hızla ilerliyor. 3. Adada 176 daire bulunuyor. Kent Konut’un en büyük projelerinden olan Yıldız Konutları ise 654 daire, 17 iş yerinden oluşuyor. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan konutlar 18 ayda tamamlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz