Büyükşehir Belediyesi 48 Havuzda 20 Bin Çocuğa Yüzme Öğretecek

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kursları devam...

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kursları devam ediyor. Yazın özellikle kanalların aktığı kentte “Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” sloganı ile düzenlenen 1. dönem kursları, 5 Temmuz 2012 Perşembe günü tamamlanacak. Büyükşehir Belediyesi Sportif Faaliyetler Koordinatörü Tuncer Akdoğan, çocuklara yönelik bu hizmetin sınırsız devam ettiğini söyledi. Yeni dönemde 7 yüzme havuzunu daha hizmete sunulduğunu hatırlatan Akdoğan, “Özellikle denize veya yaylaya gitme imkânı olmayan çocuklarımız gün boyu hem yüzme öğreniyor, hem de serinliyorlar.” dedi.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar 125 bin çocuğa yüzme öğretildiğini hatırlatan Tuncer Akdoğan, küçüklere yüzme kıyafetlerinin de ücretsiz verildiğini kaydetti. Bu yıl 20 bin çocuğa daha yüzme öğretmeyi hedeflediklerini anlatan Akdoğan, “Eskiden Adana’da her yaz dönemi 100’e yakın çocuk boğularak yaşamını yitiriyordu. Havuzlarımızın hizmete girdikten sonra boğulmalar yok denecek kadar azaldı. Hedefimiz Adana’daki tüm çocuklara yüzme öğretmek, boğulmaları tamamen ortadan kaldırmaktır.” şeklinde konuştu.

7–15 yaş grubuna hitap eden kursların ikinci döneminin ikinci döneminin 9 Temmuz-26 Temmuz, üçüncü döneminin 30 Temmuz- 16 Ağustos, dördüncü dönemin ise 27 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini dile getiren Tuncer Akdoğan, “Kursiyerler günde bir saat, haftada dört gün olmak üzere üç hafta eğitim görecek. Terlik, şort, mayo, tişörtleri ücretsiz verilen olan kursiyerler, resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabiliyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: