Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gökşin: Alman vakıflardan kredi kullanmadık

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Alman vakıfları ve belediyelere yardım'...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Alman vakıfları ve belediyelere yardım' içerikli haberlerle ilgili açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, "Belediyemizin Alman Kalkınma Bankası ile kredi bağlamında yaptığı çalışmalarda herhangi bir yasa dışı işlem yoktur. Belediyemizin yüzde 80’i Alman Hükümeti, yüzde 20’si Federal Eyaletlere ait olan Alman Kalkınma Bankası’ndan (KfW) kredi kullanmasını Alman Vakıfları ile bağdaştırma gayretini esefle izlemekteyiz." diye konuştu.
Gökşin açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "5.10.2011 tarihinde bazı basın yayın organlarınca Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme taşıdığı ‘Alman Vakıflarının muhalefet partileri ile kredi görüşmeleri yaptığı’ konusunun çarpıtıldığı görülmüştür. İlgili haberlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Alman Kalkınma Bankası’dan aldığı kredilere yer verilmiştir. Kelime oyunları ile Sayın Başbakanımızın ifade ettiği Alman vakıflarından nemalanan muhalefet partilerinin aklanmaya çalışıldığı hayretle takip edilmiştir. Belediyemizin; yüzde 8O'i Alman hükümeti, yüzde 20'si Federal Eyaletlere ait olan Alman Kalkınma Bankası'ndan kredi kullanmasını Alman vakıfları ile bağdaştırma gayretini esefle izlemekteyiz. Sayın Başbakanımızın ifadeleri okunduğunda gerçek ve anlatılmak istenen ortaya çıkmaktadır. Sayın Başbakanımızın ifadeleri şöyledir: ‘Bu tür vakıflar CHP’li ve BDP’li belediyeler ile kredi sözleşmesi yapıyorlar. Bu kredi sözleşmelerini yapmakla kalmıyorlar hangi müteahhitlerle iş yapmaları gerektiği konusunda işaret veriyorlar. Bu yolla PKK'ya para gönderiyor o vakıflar.’ Bu açıklamada oldukça net biçimde ortaya konan gerçek, art niyetli ve maksatlı bir biçimde çarpıtılarak Alman Vakıfları ile Alman Kalkınma Bankası özellikle karıştırılmak istenmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyemizin Alman Kalkınma Bankası ile kredi bağlamında yaptığı çalışmalarda herhangi bir yasa dışı işlem yoktur. Alman vakıfları ile Alman Kalkınma Bankası’nın (KfW) toplum nezdinde kasıtlı olarak karıştırılarak belediyemize zarar verme girişimleri beyhude ve zavallıcadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz