Büyükşehir Belediyesi Çocuk Barınma Evi sakinleri Polatlı'yı gezdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ankara Çocuk Barınma Evi sakinleri, Polatlı'yı gezdi.<br/>Barınma Evi Koordinatörü Döne Yılmaz,...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ankara Çocuk Barınma Evi sakinleri, Polatlı'yı gezdi.
Barınma Evi Koordinatörü Döne Yılmaz, barınma evi sakinleri ve görevlilerle birlikte 50 kişilik grup, ilk olarak Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Çelik, sosyal belediyeciliği artık herkesin öğrendiğini söyledi.
Çelik, ''Polatlı'yı, bizleri ziyaretinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Artık sosyal belediyeciliğin ne olduğunu tüm Türkiye öğrenmiş durumda. Bunun en güzel örneklerinden birini Ankara’da değerli başkanımız Melih Bey, öteden beri uyguluyor. Bu çerçevede çocuk koruma evleri de artık Ankara’da oturmuş durumda. O çerçevede bugün öğretmenlerimiz ve çocuklarımız bizlerle beraberler. Kandil gününe rast gelmiş olması vesilesiyle çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, hemşerilerimizin ve İslam aleminin kandilini bir kez daha kutluyorum.'' dedi.
Ankara Barınma Evi Koordinatörü Döne Yılmaz ise barınma evlerinin 5393 Sayılı Yerel Yönetimler Yasası'nın ilgili maddesine istinaden 1996 yılında tamamlandığını ve 1997 yılından itibaren 0-18 yaş muhtaç çocuklara bakım hizmeti verdiğini söyledi.
Daha çok anne ve babasını kaybetmiş, ebeveynleri ayrılmış, maddi durum veya sağlık nedeniyle evlatlarına bakamayacak ailelerin çocuklarına bakım desteği verdiklerini kaydeden Yılmaz, "0-18 yaş sınırımız. 18 yaşından sonra bakımın devam edip etmemesi çocuğun özel durumuna göre değişiyor. Şu anda 55 çocuğumuz var, 11 evimiz var. Ortalama evin büyüklüğüne göre her evde 4 ile 6 arası çocuk kalıyor. Her evde iki eğitici annemiz bir de ev sorumlumuz var. Ev sorumluları üniversite mezunu arkadaşlarımız ve ev sorumlularımızda çeşitli seminerler bilgilendirilmiş ve bu işin eğitimini almış insanlar. Akademik başarımız yüzde 98. Çocukların bize geldikleri zamanki eğitim durumlarıyla şu anı kıyasladığımız zaman büyük bir başarıdır.'' diye konuştu.
Ankara’dan gelen öğrenci grubu daha sonra Duatepe, Sakarya Şehitleri Anıtı, Sakarya Şehitliği ve Gordion’u gezdikten sonra şehirden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz