Büyükşehir Belediyesi Çocuk Festivalinde Çocuklara Çevre Bilincini Aşılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci kimliği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde de kendini gösterdi. Büyükşehir, çocuklara...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci kimliği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde de kendini gösterdi. Büyükşehir, çocuklara çevre bilincini aşılamak, fidan dikmenin önemine dikkat çekmek için festivali düzenlediği Uluslararası Fuar Merkezi'nin geniş bir bölümünü mini bir botanik bahçesine dönüştürdü.

Büyükşehir Belediyesi'nin 4'üncüsünü düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, hem göze hem de ruha hitap ediyor. Çevreci çalışmalarıyla kenti yeşil renge boyayan Büyükşehir, aynı bilinci 23 Nisan Şenlikleri'ne taşıdı. Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nın 300 metrekarelik bölümünü Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün peyzaj çalışmalarıyla mini bir botanik bahçesine çevirdi. Bahçede akça, selvi, porsuk, göknar gibi ağaç, alev, kocayemiş, taflan gibi çalı grubu bitki ile petunya, papatya ve şakayık gibi çiçek türleri yer aldı. Park ve Bahçe Müdürlüğü ekipleri, fuar ziyaretçilerine bahçede yer alan bitki ve ağaç türlerini tanıttı.

Reklam
Reklam

Ayrıca TEMA açtığı stantta etkinliğin ilk günü mavi servi tohumu, Tüpraş Doğa Kulübü ise meşe ve defne fidanı çocuklara dağıttı. Etkinliğin son günü olan 23 Nisan Pazartesi gününe kadar TEMA bin tohum, Tüpraş ise 4 bin fidan dağıtmayı hedefliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz