Büyükşehir Belediyesi Dadaşkent'te cazibe caddesi oluşturuyor

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un ikinci Cumhuriyet Caddesi’ni Dadaşkent’te inşa ediyor. Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent’teki Milli Egemenlik...

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un ikinci Cumhuriyet Caddesi’ni Dadaşkent’te inşa ediyor. Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent’teki Milli Egemenlik Caddesi’nin kaldırım ve refüjlerini boydan boya andezitle kaplayan Büyükşehir Belediyesi, caddenin aydınlatma sistemini de yeniledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent’te sezon başından beri yürüttüğü çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Dadaşkent’in merkezi olarak nitelendirilen Milli Egemenlik Caddesi’ni adeta Cumhuriyet Caddesi’ne dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, orta refüjlerde yapılması planlanan düzenlemeleri ise, önümüzdeki günlerde tamamlayacak.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Milli Egemenlik Caddesi'nin ikinci Cumhuriyet Caddesi olacağını söyledi.
Erzurum’un giriş kapısı niteliğindeki Dadaşkent’te, çevre düzenlemesi bağlamında kapsamlı bir çalışmayı daha tamamladıklarını belirten Başkan Küçükler, “Erzurum’un ikinci Cumhuriyet Caddesi’ni Dadaşkent’te inşa ettik.” ifadelerini kullandı.
Dadaşkent’in hem nüfus, hem de trafik açısından merkezi olarak kabul edilen Milli Egemenlik Caddesi’nde, sezon başından bu yana çevre düzenlemesi çalışması yaptıklarını hatırlatan Küçükler, söz konusu caddenin boydan boya andezit taşla kaplandığını bildirdi.
Orta refüjler de dahil olmak üzere Milli Egemenlik Caddesi’nin 10 bin 561 metrekare andezit taşla kaplandığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yine caddede 5 bin 446 metre uzunluğunda andezit bordür dizimi yaptıklarını dile getirdi.
Milli Egemenlik Caddesi’ndeki yapısal düzenlemenin sadece zeminle sınırlı kalmadığının altını çizen Başkan Küçükler, bir benzeri Cumhuriyet Caddesi’nde uygulanan aydınlatma sistemiyle Dadaşkent merkezinin olağanüstü görsel bir güzellik kazandığını ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Cumhuriyet Caddesi’nde uyguladığımız aydınlatma sisteminin aynını Milli Egemenlik Caddesi’ne kurduk. Hem yol, hem de yaya kaldırımlarının aynı anda aydınlatılmasına olanak sunan sistemi, Milli Egemenlik Caddesi’nde devreye soktuk. 85 adet aydınlatma direği, farklı ton ve renkleriyle Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesi’ne görsel bir güzellik kazandırdı. Bu aydınlatma sistemine ek olarak, tıpkı Cumhuriyet Caddesi’nde olduğu gibi direklerin her birine ışıklı figüratif donatılar yerleştirilecek.” diye konuştu.
Milli Egemenlik Caddesi’ndeki orta refüjlerde ise, peyzaj çalışması yapacaklarına dikkati çeken Başkan Küçükler, “Orta refüjlerde yapacağımız çalışma için, TEDAŞ’ın burada yapacağı düzenlemenin tamamlanmasını bekliyoruz. Orta refüjlerde yer alan elektrik direkleri TEDAŞ’a ait. Bu direklerin tamamı kaldırıldıktan sonra, Milli Egemenlik Caddesi refüjler sayesinde görsel bir güzelliğe daha kavuşmuş olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz