Büyükşehir Belediyesi Engellilere Yardım Eli Uzattı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ortopedik engelli 10 vatandaşa akülü araç ile 30 görme özürlü vatandaşa...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ortopedik engelli 10 vatandaşa akülü araç ile 30 görme özürlü vatandaşa törenle beyaz baston hediye edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi binasında engellilere yardım töreni düzenlendi. Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) üyesi 10 ortopedik engelli ile Beyaz Baston Derneği üyesi 30 görme engelliye beyaz baston dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TSD Şube Başkanı Sadullah Efe, Beyaz Baston Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu ile davetliler katıldı. Başkan Küçükler, engellilere yönelik eğitim ve yardım faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını dile getiren Küçükler,"Engelli kardeşlerimizin hayat kalitelerini yükseltmek ve önlerindeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra toplum merkezi tarafından yıl boyunca dezavantajlı kesimlere yönelik düzenlenen meslek edindirme kurslarında katılan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Kuaförlük, hasta ve çocuk bakıcılığı, muhabese, nakış gibi meslek kurslarını tamamlayan 186 kursiyere sertifika verildi. Başkan Küçükler, toplum merkezinin şehirde önemli bir boşluğu doldurduğunu kaydetti. Belediye olarak kadın, çocuk ve engelliler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerine meslek edindirme kursları düzenlemekten mutlu olduklarını anlatan Küçükler,"Burada güzel eğitimler veriyoruz. İnşallah toplum merkezimiz bünyesinde çeşitli atölyeler açarak kursiyerlerimizin istihdamına da katkı sağlarız." diye konuştu.

Törenlerin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 engelliye gıda yardım malzemesi dağıtıldı. Gıda paketlerinin medyanın huzurunda yapılmaması ve ihtiyaçlı engellilerin rencide edilmemesi için tören alanında dağıtım için hazırlanan yardım paketleri Küçükler'in talimatıyla, engellilerin evlerine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: