Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sülü:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, 45 metrekarelik Kavaklık Altınçim Parkı'nı yeniden canlandırmak için proje hazırlığı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, 45 metrekarelik Kavaklık Altınçim Parkı'nı yeniden canlandırmak için proje hazırlığı yaptıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, park hakkında bilgi veren Sülü, Kavaklık Altınçim Parkı'nda, Fevzi Çakmak Bulvarı ve Mehmet Apaydın sokağın kesiştiği köşede gerçekleştirecek düzenlemeyle, halkın toplanacağı ve dinleneceği 3 bin 500 metrekarelik bir meydan yapılacağını belirtti.

Sülü, söz konusu meydanda, sanatsal ve görsel aydınlatma objeleri, oturma yerleri ve Alleben Deresi'nin iki tarafını bağlayan köprününde ayrı bir güzellik oluşturacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Fen İşleri Daire Başkanlığı Peyzaj Mimarı Pelin Yıldırım da projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Yıldırım, 700 metre uzunluğundaki biyolojik olarak temizlenecek Alleben Deresi'nin içerisinde gondollar ve Venedik kayıklarıyla gezilebileceğini ifade ederek, parkı "gece gündüz yaşayan bir park" haline getirmek istediklerini kaydetti.

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: