Büyükşehir Belediyesi Haşerelere Savaş Açtı

 Ankara Büyükşehir  Belediyesi, sonbahar aylarında etkin bir şekilde sürdürdüğü haşerelerle mücadele çalışmalarına kışın da devam ediyor.   

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sonbahar aylarında etkin bir şekilde sürdürdüğü haşerelerle mücadele çalışmalarına kışın da devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkent'te yıl boyunca 3 vardiya halinde 24 saat ilaçlama yapan yetkililer, haşerelerin özellikle larva halindeyken etkisiz hale getirilmesini amaçlıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, ekiplerinin her yıl ortalama 5 bin üreme alanında haşereyle etkin mücadele çalışması yaptığını belirtti. Uzun süre etkisini koruyabilen ilaçlar kullandıklarını vurgulayan Akgül, "Çalışmalarda ısı merkezleri, konut ısı galerileri, eski ve yeni inşaat alanları, kotu düşük mahallelerde bodrum katlar, sulak ve yeşil alanlar, parklar, göletler, dereler, süs havuzları, seralarla kamu kurumlarının kapalı alanlarını kontrol altında tutuyoruz. Karasinek mücadelesinde ahır ve gübrelikler, terk edilmiş binalar ve çöp alanları için uzun süre etkisini sürdürecek ilaçlar kullanıyoruz. Ayrıca insanların her gün yoğun olarak kullandıkları AŞTİ otobüs terminali ile Ankaray ve metro gibi toplu taşım bölgelerinde, camilerde, talepte bulunan eğitim kurumları ve resmi kuruluşlarda da dezenfeksiyon çalışmaları yapıyoruz" ifadesini kullandı. Konuyla ilgili "384 66 10 - 11 - 12" numaralı telefonların 24 saat hizmet verdiğini aktaran Akgül, belediye ekiplerinin vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde düşük bir ücret karşılığında ilaçlama yaptıklarının da altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: