Büyükşehir Belediyesi Haziranayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının 1. bileşimi yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının 1. bileşimi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in başkanlığını yaptığı meclis toplantısında yoklamanın ardından bir önceki dönem tutanağının oylanmasıyla maddelerin görüşülmesine geçildi.

Güzelbey Haziran ayı içerisinde Fransa'nın Strasbourg kentinde Avrupa Konsey Parlamenterler Meclisi'nde gerçekleşecek olan "Avrupa Diplomasi Ödülü'ne" Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin layık görüldüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Yine Haziran ayı içerisinde uluslararası düzeyde gerçekleşecek birçok toplantıda söz alacağını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:

"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen toplantılar ve konferanslara katılıyoruz. Bizler Gaziantep'in daha yaşanabilir bir kent olması için tüm gayretimiz ile çalışıyoruz. 21 Haziran'da Brezilya'da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Hillary Clinton gibi dünya liderlerinin katılacağı "RIO+20 Uluslararası Dünya Zirvesi"nde İklim Eylem Plan ile ilgili bir sunumum olacak.

Bu toplantıya Türkiye'yi Gaziantep ve İstanbul belediye başkanları temsil edecek. 2012 yılı içerisinde Gaziantep yine uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacak. İpekyolu Belediye Başkanları Formu, kentimizde toplanacak. Bu projeler Gaziantep'in nereden nereye geldiğinin bir göstergesidir."

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hurşit Yıldırım, meclis toplantısında söz alarak kardeş şehir ilişkileri projelerinde yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Güzelbey'e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Meclisi'nde gündeme alınan 52 madde görüşüldü.

Gündeme alınan maddelerle ilgili komisyon raporlarının okunmasının ardından 4 madde Plan ve Bütçe Komisyonuna, 1 madde tarife komisyonuna, 34 madde İmar ve Bayındırlık komisyonuna, çalışmaları devam eden 3 madde için komisyona ek süre verilmesine, 7 maddenin de teklif karar olar kabulüne oy birliği ile karar verildi. 3 madde ise oy birliği kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından 52 maddenin görüşülmesinin ardından 1 madde gündem dışı teklif karar olarak alındı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Haziran ayı 2. bileşiminin 15 Haziran Cuma günü saat 15.00'de yapılmasına karar verildi.

Muhabir: Kemal Karagöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: