Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülen "Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülen "Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı"na göre, Hz. İbrahim'in makamının bulunduğu alanın Eyyübiye ilçesi sınırlarında göründüğünü belirterek, bunun doğru olmayacağını ve düzeltilmesi gerektiğini savundu.

Fakıbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa'nın da hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı kapsamında büyükşehir belediyeleri arasında yer alacağını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Tasarıya göre, Hz. İbrahim'in doğduğu mağaranın da bulunduğu Balıklıgöl Yerleşkesi'nin, kentte oluşturulacak merkez ilçelerinden "Eyyubiye ilçesi"ne bağlanacağını aktaran ve bunun "yanlış olduğunu" savunan Fakıbaba, bölgenin "Haliliye ilçesi"ne dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Öncelikle Şanlıurfa'nın büyükşehir olması hayırlı uğurlu olsun. Ancak benim en fazla dikkatimi çeken Şanlıurfa 3 merkez ilçeye ayrılıyor. Birisi Karaköprü, birisi Haliliye öbürü ise Eyyübiye. Benim anlamadığım, Hz. İbrahim Peygamber'in makamının isminin yer aldığı Haliliye ilçesine Balıklıgöl bağlı değil. Balıklıgöl, Eyyübiye ilçesine bağlı bu çok yanlış. Bana göre yasa çıkmadan derhal bunun düzeltilmesi gerekir. Halil İbrahim Peygamberimizin makamı Eyyübiye ilçesi sınırlarında görünüyor, bu çok yanlış. Çünkü Haliliye ilçemiz Hz. Peygamberin isminden dolayı bu ismi alıyor, makamın bu ilçeye dahil edilmesi gerekiyor."

Muhabir: Yasin Dikme / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: