Büyükşehir Belediyesi Kayseri'ye "deniz" Getirecek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Sanayi bölgesinde 696 bin metrekare alanda hayata geçirilmesi planlanan "Şehr-i Derya" projesi tanıtıldı.

"Şehr-i Derya, Kayseri'ye deniz getirme projesi" Yapılacak projenin esnafı kesinlikle mağdur etmeyeceğinin altını çizen Özhaseki, şöyle devam etti: "Eğer bölgeden bir rant gelecekse bu rant sadece o bölgedeki insanların olacak. Esnafımıza üç seçenek sunuyoruz. Bölgedeki iş yerlerinin piyasası belli. Esnafımız da biliyor. İsteyen herkese bedelini vereceğiz ve mülkünü alacağız. İşini büyütmek isteyenler yeni yapılacak sitelerde daha büyük iş yeri sahibi olacak. Eğer yeni projede yer almak isteyenler olursa bunu da değerlendireceğiz. Şehr-i Derya adını verdiğimiz proje, göze çarpan bir proje olacak. Yaklaşık 700 bin metrekarenin 450 bin metrekaresi göl olacak. Yani Kayseri'ye deniz getirme projesi. Kalan alanın büyük bölümü yeşil alan olacak. Buradaki binaları ise konut olarak düşünüyoruz." Özhaseki, yapılacak gölün suyunu yeraltından temin edeceklerini, kendi içinde devridaim sistemi kurarak, yeraltı kaynaklarına zarar vermeden projeyi hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: