Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Yeni Binasında

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 17 farklı branşta yılda yaklaşık 5 bin kişiye eğitim gördüğü Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı yeni binasında hizmet verecek.

"230 etkinlikte yaklaşık 600 bine yakın insan bir araya geldi" Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ise Kayseri'yi kültür şehri yapmak için yıl içerisinde pek çok faaliyet gerçekleştirdikleri söyledi. Tiyatro, konser, söyleşi, kültür turları ve çeşitli sergilere kadar pek çok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Özhaseki, şöyle devam etti: "2013 yılında 230 etkinlikte yaklaşık 600 bine yakın insan bir araya geldi. 1985 yılında 3 farklı branşta yaklaşık 80 ve 100 öğrenciyle eğitime başlayan konservatuvarımız bugün 17 farklı branşta yılda yaklaşık 5 bin kişiye eğitim veriyor. Bu rakam Türkiye'deki pek çok özel üniversitenin öğrenci sayısından daha fazladır. Bugün açılışını yaptığımız yeni binamız yaklaşık 1,5 milyar liraya mal oldu. 8 sınıfımız tamamen ses yalıtım sistemiyle donatılmış hiçbir sınıf diğer bir sınıfı rahatsız etmiyor. Resim atölyeleri ve yaklaşık 100 koltuklu kapasiteye sahip çok amaçlı konservatuvarımız bundan sonra daha farklı daha güzel işler çıkartacak." Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının yeni hizmet binası konuşmaların ardından hizmete açıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: