Büyükşehir Belediyesi Muhtarlara Merkezi Otomasyon İle Hızlı Hizmet Verecek Sistemi Hayata Geçirdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi (SEMOS) Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Başkan Toçoğlu, "Elektronik Muhtarlık...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi (SEMOS) Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Başkan Toçoğlu, "Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi, bizim belediyecilik anlayışımızın nasıl bir noktada seyrettiğinin açık bir göstergesidir. Her geçen gün değişen dünyanın şartlarına ayak uydurmak, vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti en hızlı ve kesintisiz şekilde ulaştırmak adına kurduğumuz Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi muhtarlarımıza ve Sakarya'mıza hayırlı olsun" dedi.

AKM'de gerçekleşen SEMOS Tanıtım Toplantısına, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İlçe Başkanları, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Kahyaoğlu, Muhtar Dernekleri Federasyon Başkanı Hüseyin Özkan, federasyon yöneticileri, Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri ve Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ile muhtarlar katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Türker Vardar, Büyükşehir Belediyesi olarak zamana ve geleceğe olan yatırımların sürdüğünü ve artarak devam edeceğini söyledi. Vardar, "Büyükşehir Belediyesi olarak bilişim projelerimize SEMOS Projemiz ile bir yenisini daha ekliyoruz. Muhtarlarımız birçok hizmeti tek tıkla kısa zamanda vatandaşlarımıza sunacaklar" diyerek SEMOS'u uygulamalı olarak katılımcılara tanıttı.

Daha sonra bir teşekkür konuşması yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, SEMOS'un Türkiye'de ilklerin öncüsü olduğunu kaydederek Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na ve Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Türker Vardar'a teşekkür etti. Başkan Erdem, "SEMOS Programı Türkiye'de ilklerin öncüsü bir programdır ve bir yıllık emeğin ürünüdür. Bu hizmetle muhtarlarımız birçok kolaylıklarla tanışacaklardır. SEMOS, Büyükşehir Belediyesi veri tabanından geldiği için güncel ve anında bilgi sunan bir sistem. Bu sistem ile muhtarlarımız farklı programlara gerek duymadan net bilgilere ulaşacaklar. Ayrıca şunun da altını çizmek istiyorum, SEMOS ile bilgisayar, Türkiye'nin ve dünyanın neresinde olursa olsun muhtarlarımızın hizmet sunmasına yardımcı olacaktır. SEMOS istatistiki verilerin hazırlanmasına büyük kaynak sağlayacak ve geleceğe yönelik yatırımlara karar verilirken de çok önemli bir bilgi hazinesi olacaktır. Ayrıca SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş'e çok teşekkür ediyoruz. SASKİ yapmış olduğu uygulama ile muhtarlarımızın hizmet verdiği bürolardan su kullanım ücreti almamaktadır. Biz muhtarlar olarak bu hizmetler hakkında birbirimize şakalar yapıyorduk. Şakaydı gerçek oldu. Tekrar bu hizmeti sunan Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu'na şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhtarlar Federasyonu Bekir Kahyaoğlu ve Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanı Hüseyin Özkan teşekkür konuşması yaptı. Başkanlar, Türkiye'de ilklerin öncüsü olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne ve muhtarlıklara büyük kolaylıklar sağlayan SEMOS için Başkan Zeki Toçoğlu'na teşekkür ettiler.

Konuşmasında, çağın şartlarına uygun yeni bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Bugün artık sosyal hayattan iş hayatına her alanda büyük değişimlerin yaşandığı bir çağda yaşıyoruz. Sosyal hayatta alışkanlıklarımız farklılaşıyor, iş yapış tarzlarımız değişiyor. Kimilerine göre Bilgi Çağı, kimilerine göre Dijital Çağ olarak adlandırdığımız bu dönemde, her şey baş döndürücü bir hızla değişiyor, gelişiyor. Bizler, Büyükşehir Belediyesi olarak, eski alışkanlıkları bir kenara bırakarak çağın getirdiği yenilikleri her alanda takip ediyoruz. Şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyerek, vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmak için gayret sarf ediyoruz. Bugün burada tanıtım toplantısı için bir araya geldiğimiz Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi, bizim belediyecilik anlayışımızın nasıl bir noktada seyrettiğinin açık bir göstergesidir" dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi'nin internet ortamında yaptığı ve geliştirdiği hizmetleri de değinen Başkan Zeki Toçoğlu, "E- Belediyecilik hizmetlerini hayata geçirerek, belediyemize gelmeden, internet üzerinden gerçekleştirilebilecek bir enformasyon ağını hemşerilerimizin kullanımına açtık. Geleneksel kitle iletişim araçları olan gazete ve televizyonların yanı sıra, yeni medya teknolojilerini, sosyal ağları kullanarak vatandaşlarımızla aramızdaki iletişimi kanallarını hep açık tuttuk. Bugün artık, belediyemiz tarafından yapılacak anlık bilgi akışını gerek internet sitemiz, gereksel sosyal medya servisleri ile çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Belediyelerimizin faaliyetlerinin, hayata geçirilecek projelerin detaylarını paylaştığımız Sakarya Büyükşehir Televizyonu internet üzerinden yayın yapmaya devam ediyor. Şeffaf belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak, Belediye Meclis oturumlarımızı, belediyemiz tarafından gerçekleştirilen ihaleleri Sakarya.bel.tr adresinden canlı olarak yayınlıyoruz. Vatandaşlarımız tarafından belediyemize iletilen tüm dilekçelerin, ilgili bütün birimler tarafından görülebileceği sistemi hayata geçirdik. Böylece vatandaşlarımızı, birimler arasında evrak taşıma sorunundan kurtarmış olduk. Biliyorsunuz, Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz Meclis toplantımızda bir yeniliği daha kamuoyuyla paylaşmıştık. Türkiye'ye örnek olacak bir projeyle, Meclis üyelerimize iPad tabletler vererek, en doğru bilgiye daha hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayacakları bir sistemi hayata geçirdik. Bu uygulama sayesinde önemli bir kâğıt israfının önüne de geçmiş olduk" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Zeki Toçoğlu, Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi'ni hayata geçirirken muhtarların taleplerini dikkate aldıklarını ve muhtarlarla işbirliği içinde olduklarını dile getirdi. SEMOS Programını tanıtarak devam ettiği konuşmasında Başkan Toçoğlu, "Sevgili muhtar kardeşlerimin iş hayatına büyük kolaylıklar getirecek, vatandaşlarımızın kaliteli hizmet almasını sağlayacak bu projemiz ile artık muhtarlarımız, yetkili oldukları mahalle sınırlarında ikamet eden vatandaşlarımıza muhtarlık hizmetlerini, daha aktif, daha hızlı ve çağın şartlarına daha uygun bir şekilde sağlayacaklar. Hayata geçen yeni hizmetimiz ile birlikte muhtarlarımız nüfus cüzdan örneği, yerleşim yeri belgesi, uluslararası aile cüzdanı talep belgesi gibi en çok istenen belgeleri kolaylıkla hazırlayabilecek ve vatandaşlarımıza sunabilecekler. Aynı zamanda SEMOS programı aracılığıyla, mahallelerinde yaşadıkları problemleri belediyemize iletebilecekler. Bu sayede vatandaşlarımızın, belediyemiz ile ilgili şikâyet, sorun, talep ve önerileri çok daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilecektir. Bu önemli projenin gerçekleşmesinde çok büyük emeği olan Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Erdal Erdem'e teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bugün burada, SEMOS Programı vesilesiyle 311 muhtarımıza yeni bilgisayarlarını hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bir kez daha hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor yeni projemizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, şehir yaşamının alyuvarları olan ve önemli hizmetlerde bulunan muhtarlara yönelik yapılan bu çalışmanın Sakarya'da olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Dişli, "Böylesine güzel bir hizmeti Sakarya'ya sunan Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu'na teşekkür ediyorum. Zeki Başkanımız ilin ağabeyidir. İnşallah diğer illere de bu öncü hizmet tanıtılır ve Türkiye'nin geneline yayılır. Ben muhtarlarımızın taleplerini de dikkate alarak Ankara'da temaslarda bulunmaya devam edeceğim. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise, en yakın çalışma arkadaşlarının muhtarlar olduğunu kaydederek başladığı konuşmasında muhtarları övdü. Büyük, "Kıt imkanlarla vatandaşlara çözüm yolları arayan fedakar ve kadirşinas insanlar olan muhtarlarımıza toplumdaki şeffaflığa katkı sağlaması açısından teşekkür ediyorum. Bizler de Sakarya'nın genelinde valilik ve il özel idaresi ile birlikte muhtarlarımıza bu sistemin yaygınlaştırılması çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Valilik ve İl Özel İdaresi'nde olan bilgileri de ekleyerek SEMOS'u yaygınlaştıracağız. Mübarek Cuma gününde böylesine güzel bir hizmetin önünü açan Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu'na ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Programın sonunda çiçek, plaket ve hediye takdim töreni yapıldı. Vali Mustafa Büyük, Güllük Mah. Muhtarı Erdal Erdem'e; Milletvekili Şaban Dişli, Yenigün Mah. Muhtarı Cevdet Öztürk'e; İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İkizce Müslim Mah. Muhtarı Melahat Üzgün'e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise Dağdibi Muhtarı Ergün Erdoğan'a SEMOS Kullanım Klavuzu törenle takdim etti.

Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Tabakhane Mahallesi Muhtarı Erol Şahin ve Demirbey Mah. Muhtarı Halim Tatar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na tablo, plaket ve çiçek takdim etti. SEMOS Tanıtım Toplantısı hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz