Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısında bir konuşma yapan Başkan Akaydın, iktidarın CHP'li ve MHP'li belediyeler üzerinde baskı yaptığını iddia etti. Bu durumun kendilerini çok titiz çalışmaya ittiğini ifade eden Akaydın, izlendiğini öne sürerek, "Bu meclisi biliyorum savcı da izliyordur. Savcılık her yerimi izliyor. Umarım yatak odamı izlemiyor" dedi. Başkan Akaydın CHP'li belediyelerle ilgili her türlü iddianın da savcılık eliyle soruşturma konusu haline getirildiğini savundu.

Reklam
Reklam

"ÇOK ÖVÜNDÜĞÜM BİR PROJE"

Kızıllı Katı Atık Değerlendirme projesinden bahseden Akaydın, "Çok övündüğüm bir proje. 3 yıl çalıştım, çok gururluyum. Dünyada ilk defa çöpünden para kazanan bir belediye olacağız" dedi.

CHP'li 3 encümenin yasa ve yönetmeliğe uygun ihaleye muhalefet şerhi düştüklerini, buna üzüldüğünü ifade eden Akaydın "Gerçekten çok üzüldüm. 3 partili arkadaşım muhalefet şerhi koydu. Eğer o tesis bir gün yapılırsa bu arkadaşların ismini yazacağım oraya. Hayatım boyunca unutmayacağım bir şeyle karşı karşıya kaldım. Kutluyorum sizin üçünüzü de" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'Lİ ÜYEDEN CEVAP

Akaydın'ın eleştirilerini cevaplayan AK Parti'li Meclis Üyesi Murtaza Tamyürek ise, Altın Portakal Film Festivali'nde verilen ödüllerin meclis kararı ile dağıtılması gerektiğini savundu. Tamyürek "Altın Portakal ile ilgili bir eleştirimiz yok, eleştirimiz bugüne kadar ödüller meclis kararı ile dağıtılıyordu. Meclis kararı olmadığı için dikkatinizi çektim. Oyuncak müzesine 2011 yılında 1 trilyon 4 yüz milyar liralık oyuncak almışsınız. 9 milyar liralık da bir ihale açmışsınız. Bu ihale parasını ödediğiniz

Reklam
Reklam

kişilerin İstanbul'dan geliş gidiş paralarını da belediye ödemiş. Biz diyoruz ki, siz belediye olarak bu uçak paralarını niye ödüyorsunuz? Siz de diyorsunuz ki 'biz temsili ağırlamadan ödeyebiliriz, ödüyoruz'. O zaman siz bütün müteahhitlerin Antalya'ya geliş gidişini de ödeyin sayın başkan" dedi.

Toplantıda 2011 yılı faaliyet raporunun meclis üyeleri tarafından değerlendirilmesinin ardından Başkan Akaydın eleştirileri cevapladı.

EXPO 2016 İÇİN YARDIM İSTEDİ

EXPO 2016 konusunda AK Parti'li meclis üyelerine çağrıda bulunan Akaydın "EXPO 2016 konusunda merkezi hükümetle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iyi gitmiyor ve çok az bir zaman kalmıştır. Antalya'nın yerel kuruluşları yeterlikle kullanılmıyor. Eğer sadece Tarım Bakanlığının eliyle gerçekleştirilirse sınıfta kalırız, o yüzden

iktidar partisi olarak yardım edin" diye konuştu.

"KIRCAMİ KONUSUNDA KAMU YARARI KARARI ALINSIN"

Kırcami konusuna da değinen Akaydın, bu konuda bütün samimiyetlerini ortaya koyduklarını belirtti. Kırcami halkının gerçekten samimiyetine inandığını söyleyen Akaydın, "Ama orada ilk defa bir toprak kurulu kararı alındı, tarihi bir karar. Emeği geçen her kese teşekkürler. Ama İçişleri Bakanlığı dedi ki, 'mahkemeler devam ediyor, ben kamu yararı kararı alamam mahkemeler sürdüğü sürece'. Bu doğru bir tavır değil. Çünkü İçişleri Bakanlığı isterse mahkemeler devam ederken de kamu yararı kararı alınır" dedi.

Reklam
Reklam

Geçen sene getirilen bir takım hukuki düzenlemelerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son derece yetkili kılındığını ifade eden Başkan Akaydın "İsterlerse hiç İçişleri Bakanlığı'nı dinlemeden de kamu yararı kararı ala bilirler. Yani Kırcami konusunun gerçekten samimiyetle çözülmesi isteniyorsa lütfen kamu yararı alınması konusunda iktidar iradenizi kullanınız" şeklinde konuştu.

"100.YIL ANTALYA'NIN YANLIŞ PROJESİ"

Antalya'da yapılması gereken stat konusuna da değinen Akaydın "100. yıl konusu Antalya'nın çok yanlış bir projesidir. Kocaman bir çukur 3 yıldır bekliyor. Elbette ki stadyumu, arenayı merkezi hükümet yapar. Nerde görülmüş Büyükşehir Belediyesinin yaptığı. Ben buna rağmen dedim ki 'yer verin, ben yapayım'. Antalyaspor'a 30 sene yeterdi benim yapacağım stat" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Antalya ziyaretindeki açıklamalarını eleştiren Akaydın, "Gençlik ve Spor Bakanı geldi Aralık ayında, dedi ki, -2012'de 5 tane tesis yapacağız-. Aradan neredeyse 4 5 ay geçse de hala bunun nasıl yapılacağı ile ilgili dedikodular var. Eğer Antalya'yı satarak yapacaksanız yaptırmayın ne olur. 'Bu spor arazisinin 250 dönümünün bir bölümünü alıp satarak AVM veya rezidans karşılığı buraya stadyum yapacağız' diyorsanız, bu çok ayıplı bir şeydir Antalya için. Dolayısıyla kaynak aktararak yapın, aynen Erzurum kış olimpiyatları için aktardığınız 1 milyar dolar gibi. Antalya kazandırdıkları ile bu parayı hak ediyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantının sonunda 2011 yılı faaliyet raporu, meclis üyelerinin oylarına sunuldu.Rapor; AK Parti'nin ret, CHP ve MHP'nin olumlu oyları ile kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: